Sambata, 20 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool

Blogurile brandurilor Dacic Cool

Sanatate din flori de mar

Email Imprimare

Cu totii cunoastem acea zicere inteleapta, conform careia un mar pe zi tine doctorul departe. Se pare ca, astazi, studiile stiintifice confirma ceea ce intuiau si aplicau oamenii de odinioara, si anume ca marul este un fruct deosebit de benefic pentru sanatatea noastra.
Insa nu doar fructul marului are proprietati medicinale exceptionale, ci si florile de mar, atat de cantate in refrenele si poeziile populare de pe la noi. Frumusetea si forta lor ne dau si noua, primavara, energia si optimismul de care avem nevoie dupa sezonul rece.
Marul este fructul cel mai cautat si cel mai cultivat de pe glob. Nu e de mirare ca el apare in mitologiile si legendele atator popoare din vechime, fiind un simbol deosebit de important.

Ce sa mananci ca sa traiesti 100 de ani

Email Imprimare

Dincolo de gust, alimentele pe care le consumam ne pot prelungi sau scurta viata. Iata de ce este important sa invatam de la cei mai longevivi oameni care sunt secretele unei vieti sanatoase si indelungate. In aceste zile, in mediul online, a facut valva povestea lui Bernardo Lapallo, care a depasit cu bine varsta de 100 de ani si are o sanatate excelenta. Va prezentam si voua povestea lui si cateva sfaturi pe care el le impartaseste tuturor pentru o viata sanatoasa. Bernardo Lapallo pare un batranel obisnuit. Se deplaseaza singur, are grija de el insusi si este coerent in gandire si vorbire. Ce-l face deosebit? Ei bine, Bernardo a implinit 113 ani, dar inca mai citeste carti si rezolva integrame… si asta pentru ca ii place sa-si tina mintea cat mai treaza. La aceasta venerabila varsta, Bernardo obisnuieste sa alerge cate 2,5 km pe zi, fie in parc, fie in natura. El marturiseste ca provine dintr-o familie longeviva, mama sa traind 105 ani, iar tatal 99, toti avand obiceiuri alimentare similare. Iata 5 alimente pe care acest om le consuma frecvent si care sunt accesibile tuturor:

Cura cu pastura ApiLand

Email Imprimare

Despre detoxifiere se vorbeste mult si... pe buna dreptate! Pentru ca, in fiecare moment, acumulam noi si noi toxine, din aerul pe care il respiram, din apa pe care o bem, din alimentele si medicamentele pe care le folosim, fara a mai vorbi de alcool sau de tigari. Tocmai de aceea avem nevoie, periodic, de cure de detoxifiere cu produse naturale si ce altceva poate fi mai indicat decat o cura cu pastura? Un produs apicol de exceptie, cunoscut popular sub denumirea de PAINEA ALBINELOR.

Degustare de produse apicole, la Muzeul National al Satului

Email Imprimare

In fiecare an, in data de 20 iulie ortodocsii il celebreaza pe Sfantul Ilie, un sfant foarte important din calendarul crestin. Cu aceasta ocazie, in acest an, Muzeul National al Satului "Dimitrie Gusti" in colaborare cu Radio Romania Antena Satelor a organizat un eveniment special  o emisiune-spectacol transmisa in direct. ApiLand a avut bucuria de a fi partenerul principal al acestui eveniment, participand la emisiunea radiofonica Lada de zestre si la spectacolul folcloric care s-a desfasurat in curtea muzeului duminica, 19 iulie.
Cu acest prilej, am avut ocazia sa vorbim despre traditiile romanesti de Sfantul Ilie legate de albine si de albinarit. Caci, la fel cum Sfantul Ilie este un sfant foarte popular printre romani, albinaritul este o ocupatie traditionala a romanilor, care provine de la stramosii nostri daci, renumiti printre popoarele din jur pentru calitatea mierii pe care o obtineau. In aceste zile, in preajma sarbatorii Sfantului Ilie, in mod traditional, la noi se recolteaza prima miere din an. Iar aceasta miere se daruieste, pentru a avea noroc si belsug in anul ce urmeaza.

Romania, tara produselor apicole de exceptie

Email Imprimare

Atunci cand vine vorba despre alimente, ingrediente si suplimente alimentare, stim cu totii ca exista o mare diferenta intre cele proaspete, crude, naturale si cele conservate, intr-o forma sau alta, sau procesate (tot in vederea cresterii rezistentei lor in timp). Alimentele conservate isi pierd mult din valoarea nutritionala, caci uscarea, fierberea sau procesarea lor distrug o parte din nutrientii atat de benefici pe care ii contin.
La fel se intampla si in cazul produselor apicole. Exista diferente mari intre mierea cruda si mierea pe care o gasim de obicei in comert, cu zahar adaugat sau procesata prin incalzire. Diferentele sunt si mai mari in cazul polenului: polenul crud, proaspat, pastreaza toate calitatile principiilor vii preluate de albine din flori, in timp ce polenul uscat, sub forma de granule, isi pierde multe dintre proprietatile initiale.

Produsele stupului, sursa naturala de energie

Email Imprimare

Albinele lucratoare indeplinesc o serie de sarcini in cadrul stupului, in functie de necesitati. Ele aduna polen si nectar, produc ceara, din care construiesc camarutele hexagonale in care cresc "puii" de albina, insa sunt si doici, hranind larvele stupului. Referitor la aceasta hrana, sa spunem ca ea este reprezentata de miere, insa in primele trei zile toate larvele primesc laptisor de matca. Aceasta pentru ca este un aliment cu totul exceptional. De altfel, regina, isi datoreaza energia, sanatatea, imunitatea si logevitatea tocmai acestui aliment. Caci ea este singura din stup care primeste ca hrana doar laptisor de matca, pe toata durata vietii. Evident, ea are nevoie de cea mai multa energie, caci depune aproximativ o mie de oua pe zi, toata viata!
Laptisorul de matca, hrana reginei stupului, este intr-adevar un aliment extraordinar. Studiile stiintifice efectuate in zilele noastre nu fac altceva decat sa confirme ceea ce crescatorii de albine intuiau de mii de ani, si anume ca acesta confera tonus, energie si sanatate, fiind un adevarat elixir. Desigur, explicatia sta mai ales in compozita sa speciala, caci laptisorul de matca e foarte bogat in vitamine, minerale, proteine si aminoacizi, enzime si componente antibiotice. In plus, contine acidul 10-HDA (10-hidroxi-2-decenoic), un acid gras cu un rol foarte important in cresterea imunitatii, care este produs de anumite glande plasate in faringele si in mandibula albinelor. De asemenea, contine vitamina B5, supranumita "vitamina fericirii", care are un efect benefic asupra psihicului nostru.

Polenul crud de paducel, ingerul pazitor al inimii

Email Imprimare

Paducelul este o tufa cu flori din familia Rosaceae, care creste pe dealuri, in zone insorite din preajma padurilor, peste tot in lume. Face flori roz, albe sau rosii, grupate in mici „ciorchiniâ€, in luna mai, urmate de mici fructe rosii sau negre. Exista mai multe soiuri de paducel, printre care Crataegus oxyacantha si Crataegus monogyna, care cresc si la noi in tara.
Efectele terapeutice ale paducelului sunt cunoscute de sute de ani in Europa, unde a fost utilizat ca tonic al sistemului cardiovascular, ca anti-hipertensiv si ca agent de reglare a lipidelor din sange. Unii sustin ca era cunoscut inca din secolul I d.H. Paducelul este un exemplu clasic al "metodei semnaturilor", prin care oamenii identificau plantele cu potential medicinal in functie de forma frunzelor acestora. Frunzele paducelului au forma de inima, astfel ca oamenii au intuit de la inceput ca aceasta planta are efecte binefacatoare asupra inimii. Cercetarile moderne nu fac altceva decat sa confirme aceste efecte, demonstrand ca paducelul reabiliteaza functia cardiaca, imbunatateste functia cardiovasculara in cazul unei inimi slabite de boala si regleaza nivelul colesterolului la cei bolnavi de hiperlipidemie sau dislipidemie.
De-a lungul secolelor, paducelul a fost folosit pentru imbunatatirea functiilor inimii slabite sau bolnave, inclusiv in cazul unor cadriomiopatii, al insuficientei cardiace congestive, al anginei pectorale si al unor dereglari functionale ale sistemului cardiovascular.

Pentru sanatatea rinichilor, polenul crud de iarba neagra

Email Imprimare

Iarba neagra reprezinta un grup de plante din familia Ericaceae. Ele nu sunt, de fapt, ierburi, ci tufe pitice, mici arbusti care cresc pana la 1 metru inaltime si care, spre sfarsitul verii sau chiar spre toamna, fac boboci si mici flori colorate. Cele mai cunoscute specii sunt, desigur, Calluna vulgaris si Erica, care cresc pe dealuri si pe munti, in apropierea padurilor, in poiene si pe pasuni, in zone aflate departe de poluare, atat in Europa, America de Nord, cat si in Rusia. Pe langa rolul lor decorativ, aceste plante rezistente au o serie de proprietati terapeutice, cunoscute de secole.
Iarba neagra este, in primul rand, un vechi remediu pentru problemele tractului urinar. Avand proprietati antiseptice, depurative si astringente, curata tractul urinar, calmeaza inflamatiile locale, regleaza problemele prostatei, ale vezicii urinare si trateaza calculii renali, asa-numitele pietre la rinichi. Nu intamplator polenul crud de iarba neagra este supranumit ingerul pazitor al rinichilor, caci principalul sau efect este acela de a stimula functionarea rinichilor, asigurand in acelasi timp eliminarea toxinelor din organism.

Paducelul ajuta inima

Email Imprimare

Paducelul este o planta foarte apreciata pentru beneficiile sale medicinale, atat la noi, cat si in multe alte parti ale lumii. Vechii greci credeau ca paducelul aduce fericire si garanteaza iubirea pe intreaga durata a vietii. Romanii antici au preluat aceste idei, iar la nunti puneau deasupra usilor fire de paducel sau impleteau coronite din florile acestei plante binefacatoare.
Paducelul are multe efecte tamaduitoare. Se crede ca impiedica energiile negative care ne agreseaza. La noi, la tara, exista obiceiul ca acele tepuse pregatite pentru vampiri sa fie ascutite din lemnul acestei plante, caci doar acesta ii poate distruge.

Un metabolism mai bun, cu polen crud de mar

Email Imprimare

Deliciosul mar este unul dintre cele mai sanatoase fructe, numarandu-se, de asemenea, printre cele mai consumate. Un mar pe zi tine doctorul departe – spune o veche zicere. Si nu o spune intamplator, pentru ca exista deja cateva studii care arata ca un consum zilnic de mere este mai eficient in lupta anticancer si mai benefic in general decat un consum de mere neregulat, din cand in cand.
Marul, pe numele sau botanic Malus domestica, apartine familiei Rosaceae. Este cultivat de om de mii de ani, fiind originar din regiunea Asiei Centrale, unde stramosul sau, Malus sieversii, creste si astazi in salbaticie. Astazi exista peste 7.500 de soiuri de mar, de diferite marimi si culori. Marul se inrudeste cu prunul, caisul, ciresul, piersicul, parul, zmeurul si migdalul. Toate aceste plante sunt deosebit de bogate in nutrienti importanti pentru organism, insa marul se distinge dintre ele. Iar polenul crud din mar pastreaza integral proprietatile acestuia, principiile vii si beneficiile acestuia.
Polenul crud de mar este supranumit ingerul pazitor al metabolismului, pentru ca stimuleaza metabolismul general. Cercetatorii au aratat recent ca beneficiile merelor se datoreaza in primul rand impactului asupra bacteriilor din tractul digestiv. In studiile de laborator, substantele provenite din mar schimba in mod semnificativ activitatea din intestinul gros a doua bacterii, Clostridiales si Bacteriode. Ca rezultat al acestor schimbari, metabolismul local se schimba si el, ceea ce aduce mari beneficii sanatatii. De exemplu, datorita schimbarilor la nivel bacterian in intestinul gros, celulele primesc mai mult "combustibil", sub forma acidului butiric.

Beneficiile produselor apicole pentru sanatate si frumusete

Email Imprimare

Produsele stupului sunt deosebit de sanatoase, iar cele in stare pura si cruda sunt cele mai benefice pentru organismul nostru. Tocmai de aceea compania noastra, Apiland, produce si furnizeaza asemenea produse crude, adevarate elixiruri care ne cresc tonusul si energia si care ne mentin sanatosi si tineri.
Laptisorul de matca este probabil cel mai special produs al stupului. El reprezinta hrana larvelor, insa doar pentru trei zile. Larva destinata sa devina regina a stupului primeste, in schimb, laptisor de matca tot timpul, iar acesta ramane hrana reginei pe toata durata vietii sale. Datorita calitatilor si proprietatilor cu totul deosebite ale laptisorului de matca, regina traieste mult mai mult decat albinele obisnuite, chiar de 50 de ori mai mult, este ferita de imbolnaviri si are energia necesara pentru a depune zilnic peste 1.000 de oua, de-a lungul intregii sale vieti. Aceste adevarate performante nu ar putea fi posibile fara laptisorul de matca, alimentul-minune al stupului. Iar studiile stiintifice de astazi confirma efectele benefice asupra sanatatii, fertilitatii si longevitatii ale laptisorului de matca. Desigur, aceste efecte se datoreaza substantelor continute, respectiv aminoacizi, minerale, vitamine, precum si acetilcolina, un neurotransmitator deosebit de important.

Sanatate pura: Polenul crud de prun

Email Imprimare

Polenul crud obtinut de albine din florile de prun pastreaza toate principiile vii ale acestora. De aceea, acest polen special are o actiune binefacatoare asupra stomacului, precum si asupra bilei si ficatului, normalizand, de asemenea, apetitul alimentar. Nu este deloc intamplator faptul ca polenul crud de prun este supranumit ingerul pazitor al echilibrului digestiv. Prin aportul suplimentar de nutrienti, acest polen incetineste procesele de imbatranire si mentine frumusetea tenului. Pe langa faptul ca ne imbunatateste forma fizica si ne creste rezistenta la efort, acest polen stimuleaza si memoria, crescandu-ne totodata capacitatea de concentrare si reducand starile negative. Albinele produc polen de prun doar in cantitati mici, din cauza ca perioada de inflorire maxima a prunilor este scurta si are loc devreme, atunci cand temperaturile nu le permit inca sa zboare la capacitate maxima. De aceea, acest polen se gaseste in amestec cu polen de salcie (intr-o proportie mult mai mica).

Laptisor de matca si miere cruda, pentru energie si succes

Email Imprimare

Sunteti obositi, stresati, emotionati? Aveti probleme cu memoria? Dificultati de concentrare? Alegeti laptisorul de matca Apiland! Este principalul vostru aliat! Impreuna cu mierea cruda Apiland, este solutia inteligenta, din tara albinelor. Laptisorul de matca imbunatateste memoria si capacitatea de concentrare, creste performanta intelectuala, stimuleaza procesul de invatare. Ne ajuta sa fim mereu pe faza si sa avem reactii rapide si corecte. In plus, ne intareste sistemul imunitar, ne apara de viroze si de infectii, pentru a fi cu adevarat in forma.
Stresul, oboseala, surmenajul duc la epuizare, anxietate, dezechilibre emotionale si insomnie. Dar laptisorul de matca crud de la Apiland va scapa rapid de toate acestea!

Savoarea si beneficiile polenului crud de castan dulce si mur

Email Imprimare

Atunci cand vorbim de polen, ne referim de obicei la polenul poliflor, insa exista multe feluri de polen monoflor. Gustul, culoarea si proprietatile acestora variaza destul de mult, in functie de specia de floare din care au fost obtinute. Unele sunt mai dulci, altele sunt mai acrisoare, iar altele au o nuanta amaruie. Unele sunt mai deschise, altele mai inchise la culoare.
Cel mai dulce tip de polen este, desigur, polenul crud de castan dulce si mur. Nu degeaba este unul din preferatul copiilor! Este obtinut din florile de castan dulce, insa, deoarece acestea nu sunt atat de multe, albinele nu pot strange suficiente. De aceea, nu gasim acest polen in stare pura, ci doar in combinatie cu polenul de mur. Murul creste adeseori in apropierea plantatiilor de castan dulce, astfel ca albinele viziteaza in aceeasi perioada ambele tipuri de flori.

Polenul crud Apiland

Email Imprimare

Polenul, strans cu harnicie de albine, este unul dintre cele mai complete alimente, un adevarat miracol al naturii, utilizat inca din Antichitate, ca un medicament natural si ca un excelent factor de intretinere a organismului. Astazi, prin numeroase studii clinice si de laborator, i-au fost demonstrate pe deplin virtutile terapeutice.
Spre deosebire de polenul purtat de vant, anemofil, cel recoltat de albine, entomofil, nu produce alergii. Mai mult, consumul de polen crud poate reduce alergiile cu pana la 40%.
Este o mare diferenta intre polenul uscat, in care au fost distruse majoritatea substantelor active prin uscare, si polenul crud. Tocmai de aceea, alegeti polenul crud de calitate, recoltat si pastrat in cele mai bune conditii, polenul crud Apiland, din zonele de deal si de munte ale Transilvaniei!

Ce trebuie sa stim despre produsele apicole

Email Imprimare

Traim intr-o lume in care oferta comerciala ne copleseste, pur si simplu. Sute, mii de produse "ne fac cu ochiul" din rafturile magazinelor si ale supermarketurilor, reclamele din oras, de pe internet si de la televizor incearca sa ne seduca cu orice pret, devenind uneori chiar agresive, astfel incat uneori ne este destul de greu sa alegem. Care ar fi criteriul principal in alegerea produselor alimentare, de exemplu? Pretul, calitatea, frumusetea ambalajului, reclama, recomandarile prietenilor si cunoscutilor?
La fel ca alte alimente, produsele apicole sunt si ele de multe feluri. Producatori diferiti, ingrediente diferite, niveluri de calitate diferite. Compania noastra, Apiland, a respectat, de la inceput, principiul calitatii, fara a face rabat de la acesta. Numai produse naturale, proaspete, fara substante adaugate, obtinute la noi in tara si care pastreaza integral proprietatile initiale, oferind maximum de beneficii.

Polenul crud de trandafir salbatic, o simfonie de miresme superbe si arome placute

Email Imprimare

Intr-o lume asaltata de stres si de poluare, in care alimentatia este de cele mai multe ori inadecvata, polenul este remediul natural de care avem nevoie pentru o viata cat mai sanatoasa.
Polenul crud de trandafir salbatic este antianemic, energizant si un tonic excelent. Ajuta la regenerarea florei intestinale si regleaza tranzitul intestinal. El contine in plus minerale ce combat starile de oboseala, suprima surmenajul fizic si intelectual, aduc un flux de energie si prospetime in organism.

Tonicele apicole, energizante naturale

Email Imprimare

Multi oameni inca nu au aflat de diferentele dintre polenul crud si polenul uscat. Daca in urma cu cateva decenii la noi in tara se stia doar de polenul uscat, astazi avem acces, in sfarsit, si la mult mai beneficul polen crud. Prin uscare, polenul isi pierde, evident, din calitati, neputand pastra intacte acele substante si principii active care caracterizeaza polenul crud. De altfel, acest lucru se intampla in cazul oricaror produse vegetale naturale.
Este adevarat ca polenul uscat se pastreaza mai usor, iar costurile de depozitare sunt mai mici, dar acestea sunt avantaje comerciale. Pentru a avea parte de toate beneficiile polenului, este mult mai bine sa il consumam crud. De ce este mai „scump†polenul crud? In primul rand pentru ca el se depoziteaza la rece, la congelator. Continand foarte putina apa, el nu ingheata, astfel ca isi pastreaza intacte proprietatile. Prin urmare, atat apicultorii, cat si distribuitorii si consumatorii finali trebuie sa detina un congelator pentru pastrarea lui.

Polenul crud de flori de munte Apiland: Frumusete pentru piele, par si unghii

Email Imprimare

Este vara si, firesc, ne gandim mai mult la frumusete, la ingrijire si la modul in care ne putem imbunatati imaginea. Dar nici nu dorim sa sacrificam totul pentru frumusete, asa ca, atunci cand ne alegem produsele cosmetice si de ingrijire si atunci cand ne gandim la dieta pe care sa o urmam, tinem cont si de sanatate. Suntem din ce in ce mai atenti la alegerile pe care le facem!
Nu intamplator, produsele si alimentele naturale sunt din ce in ce mai cautate. Printre acestea se numara, desigur, produsele apicole, produsele stupului. Iar atunci cand vorbim de sanatatea pielii, a tenului, a unghiilor si a parului, stim foarte bine ca sanatatea si frumusetea acestora vin mai ales din interior. Degaba am folosi tot felul de cosmetice daca nu ne-am ingriji de frumusetea noastra si din interior. Este foarte important ce anume mancam, ce nutrienti ii oferim organismului nostru, pentru a avea o infatisare sanatoasa, proaspata si stralucitoare, un tel luminos, un par rezistent si unghii frumoase, care nu ni se rup cand ne e lumea mai draga!
Unul dintre produsele-minune ale albinelor este polenul crud. Beneficiile acestui polen incep sa fie apreciate si la noi in tara, unde multa vreme se stia doar de polenul uscat.  Polenul crud este un aliment viu, care pastreaza intacte toate proprietatile extraordinare si toate principiile active ale plantelor din care a fost recoltat.

<< Inceput < Inapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ...82 Inainte > Sfarsit >>