Joi, 25 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool

Blogurile brandurilor Dacic Cool

Un tonifiant natural: Laptisorul de matca pur

Email Imprimare

In aceasta perioada, avem nevoie de vitamine, trebuie sa ne tonifiem, sa ne energizam, ne intarim, sa fim pregatiti pentru a face fata capriciilor vremii, cu ploi intempestive si cu episoade de canicula. Produsele apicole ne ajuta mult atat in ceea ce priveste sanatatea organismului, cat si in mentinerea frumusetii. Ele ne intaresc imunitatea, in primul rand, iar aici se detaseaza laptisorul de matca pur. Acesta contine unele substante cu totul speciale, gama globulina si deja celebrul acid 10-HDA, extrem de benefic pentru imunitate. Totusi, trebuie sa stim ca efectul maxim al laptisorului de matca il putem resimti atunci cand facem cure complete, cu durata de sapte saptamani. Recomandat este sa facem doua asemenea cure pe an, una primavara si una toamna, exact atunci cand, potrivit studiilor, adultii sunt mai predispusi la raceli si gripe. Si pe copii, care pot face, in medie, de la 5 pana la 12 episoade de raceala pe an, laptisorul de matca ii ajuta foarte mult.

O vara "fresh†cu produse apicole!

Email Imprimare

Mai ales vara, atunci cand caldurile sunt dogoritoare, de multe ori vremea e instabila, iar schimbarile de temperatura sunt de multe ori bruste, organismul nostru este fortat sa se adapteze rapid.
In aceasta perioada, de mare ajutor ne sunt produsele apicole. Sunt naturale, contin o multime de nutrienti, vitamine si minerale si, nu in ultimul rand, sunt foarte gustoase. Totusi, atunci cand le alegem, ar fi bine sa foarte atenti, caci nu tot ceea ce gasim pe piata este de calitate.
Mierea, de pilda, este mai buna atunci cand este cruda, nepasteurizata. Nu culoarea ei ar trebui sa ne intereseze in primul rand, ci sa aflam daca, atunci cand a fost ambalata, a fost sau nu incalzita la peste 40 de grade Celsius.
Daca a fost incalzita, este clar ca si-a pierdut multe din proprietati, ca nu mai contine aceeasi cantitate de vitamine, enzime etc. Mierea cruda isi pastreaza toate principiile active, fiind astfel mult mai eficienta pentru sanatatea noastra.

In trend: Cosmeticele cu miere Manuka MGO

Email Imprimare

Fiecare dintre noi utilizeaza produse cosmetice, fie pentru protejarea pielii si a tenului de efectele nocive ale mediului inconjurator, fie pentru incetinirea procesului de imbatranire, fie pentru infrumusetare si recuperarea unui aspect cat mai sanatos si frumos. Prin urmare, nu e deloc de mirare ca domeniul cosmetic este unul foarte dinamic – in fiecare an apar noi si noi creme, lotiuni sau masti de fata, unele mai atragatoare decat altele. Totusi, tendinta ultimilor ani este marcata clar de redescoperirea ingredientelor naturale.
Unul dintre aceste ingrediente benefice pentru piele si ten este mierea. Cunoscuta de mii de ani nu doar pentru calitatile sale nutritionale si medicinale, ci si pentru faptul ca protejeaza, hidrateaza si hraneste pielea, ea redevine, astazi, un adevarat ingredient-minune in cosmetica. Mierea Manuka MGO, o miere mai inchisa la culoare, adusa din indepartata Noua Zeelanda (doar acolo creste planta din ale carei flori este obtinuta), este recunoscuta pentru proprietatile sale antiseptice si antiinfectioase. Iar acest fapt o face cu atat mai potrivita pentru industria cosmeticii.
Prin intermediul companiei noastre, Apiland, acum puteti avea la dispozitie mai multe produse din gama cosmeticelor cu Manuka.

Mierea Manuka MGO cu extract de ceai verde

Email Imprimare

In Noua Zeelanda, toata lumea stie ca mierea Manuka MGO este un tratament deosebit de eficient pentru infectii si rani. Calitatile uimitoare ale acestei mieri locale au fost studiate de catre specialistii din cele mai mari universitati ale lumii. De fapt, cu totii stim ca mierea are o actiune antibiotica, dar aceasta variaza mult in functie de tipul de miere. Insa cea mai puternica actiune antibiotica o are mierea Manuka MGO. Haideti sa aflam impreuna de ce! Si de ce anume mierea Manuka MGO in combinatie cu extractul de ceai verde este excelenta pentru sanatatea noastra!

Mierea Manuka MGO, un veritabil medicament natural

Email Imprimare

Oamenii au folosit mierea nu doar ca aliment, ci si ca medicament inca din cele mai vechi timpuri, dupa cum aflam din documente scrise care atesta acest lucru. Era prescrisa de terapeutii din toate regiunile globului, din toate popoarele, pentru o gama larga de afectiuni. De-a lungul timpului, mierea a fost folosita in medicina populara fara intrerupere. Astazi, am putea spune ca asistam la o adevarata redescoperire a acestui medicament natural, care incepe sa fie acceptat si de lumea stiintifica si medicala. Cu toate acestea, potentialul terapeutic al mierii este inca nevalorificat la scara larga. Inca nu sunt cunoscute toate mecanismele prin care actioneaza, fiind necesare noi cercetari – totusi, efectele mierii sunt evidente, iar medicina conventionala ar trebui sa-i acorde recunoasterea oficiala. Din pacate, in tarile dezvoltate, mierea este vazuta inca de multi medici drept un medicament alternativ sau complementar.
Mierea Manuka exista doar in Noua Zeelanda, fiind obtinuta de albine din florile de Manuka. Acest arbust din familia Myrtacee, pe numele sau botanic Leptospermum scoparium, creste numai in aceasta tara. In prezent, acest fel de miere este testat, selectat si vandut in functie de nivelul sau de activitate antibacteriana, sub numele de miere Manuka MGO activa.

Polenul crud monoflor, pentru sanatate si vigoare

Email Imprimare

In afara de polenul poliflor care combina efectele benefice ale polenului recoltat de albine, de la sute de tipuri de flori si care poate varia in mod semnificativ in functie de anotimp si de loc, gasim la Apiland si polen crud monoflor, ce prezinta o actiune specifica, mult mai puternica.
Polenul crud de salcie, numit si ingerul pazitor al vederii, protejeaza conjunctiva si corneea, prevenind cataracta si degenerescenta maculara. In plus, intareste imunitatea si incetineste procesul de imbatranire. Este un important adjuvant in bolile de prostata, are efecte benefice asupra fertilitatii si asigura protectia embrionului in timpul sarcinii.

Mierea, un cadou al naturii

Email Imprimare

Alaturi de lapte, mierea este unul din cele mai vechi alimente ale umanitatii. Acest veritabil aliment-medicament se bucura insa si astazi de o mare apreciere peste tot in lume, reprezentand, in continuare, un adevarat simbol al vietii si sanatatii.
Mierea are un gust foarte bun, care difera in functie de florile din care a fost obtinuta. Este delicioasa, dulce si aromata. In plus, are o putere de indulcire mai mare decat zaharul procesat, astfel ca ar fi mult mai sanatos sa o folosim atunci cand bem un ceai, de pilda. In acelasi timp, e mai saraca in calorii decat zaharul – un alt lucru bun.

Alege uleiul de peste... care ti se potriveste!

Email Imprimare

Cercetarile din ultima perioada au scos in evidenta importanta vitaminei D pentru organismul nostru. Aceasta vitamina este produsa de corpul nostru doar atunci cand anumite parti ale pielii sunt expuse razelor solare. In rest (si cu precadere in sezonul rece) o putem prelua doar din alimente si suplimente nutritive. Vitamina D e deosebit de importanta pentru copii, caci le asigura o crestere si o dezvoltare armonioase.
Deficienta de vitamina D e pusa in legatura cu aparitia in copilarie a unor boli grave. In plus, cercetarile recente arata ca aproximativ 10% din genele noastre, adica 2.000 de gene, sunt influentate direct de vitamina D. Prin urmare, aceasta e implicata intr-o gama larga de posibile afectiuni, de la prevenirea racelilor si gripelor obisnuite pana la stoparea unor boli mult mai grave.
Vitamina A e la fel de importanta pentru sistemul nostru imunitar ca vitamina D. Aceste doua vitamine esentiale lucreaza in tandem. S-a demonstrat ca, fara vitamina D, vitamina A poate fi ineficienta. Iar intr-un organism cu deficienta de vitamina A vitamina D nu poate functiona asa cum trebuie.
Una din cele mai bune surse naturale de vitamina A si vitamina D este uleiul de peste. Iar cel mai bun ulei de peste este cel obtinut din ficat de cod. Desigur, acest ulei contine in plus acizi grasi Omega 3, DHA (acid docosahexaenoic) si EPA (acid eicosapentaenoic), utili mai ales copiilor si persoanelor varstnice, avand si efect de fluidizare a sangelui (important in cazul femeilor insarcinate si a celor care alapteaza). Acesti acizi ajuta sistemul cardiovascular si circulatia, normalizeaza nivelul trigliceridelor, colesterolului si tensiunii, ajuta articulatiile, prin efectele antiinflamatoare, combat depresia si contribuie la starea de bine a creierului, cresc imunitatea si vitalitatea.

Uleiul de peste, benefic la orice varsta

Email Imprimare

Nenumarate studii clinice si de laborator, realizate in intreaga lume, au demonstrat importanta deosebita a uleiului de peste pentru dezvoltarea normala a copiilor si pentru cresterea calitatii vietii prin asigurarea unei imunitati sporite si a unui organism viguros si sanatos, care sa ne permita o viata dinamica, plina de satisfactii si de bucurii pana la varste inaintate.
De ce este atat de important uleiul de peste? Pentru ca, prin continutul sau bogat de Omega 3, inhiba inflamatiile din corp, imbunatateste activitatea cerebrala si cardiaca, protejeaza acuratetea vederii, contribuie la mentinerea greutatii corporale si creste longevitatea.

Beneficiile uleiului din ficat de rechin

Email Imprimare

Oboseala, stresul, poluarea, variatiile de temperatura – toti acesti factori duc la scaderea imunitatii generale. Uleiul din ficat de rechin sporeste in mod natural rezistenta si vigoarea organismului, fiind unul din cele mai puternice remedii naturale pentru combaterea racelii si a gripei si pentru stimularea imunitatii.
Credinta in puterea tamaduitoare a alimentelor provenite de la rechin este veche de cand lumea. Medicina populara islandeza si din alte tari nordice utiliza uleiul din ficat de rechin in special pentru grabirea inchiderii ranilor, ca remediu pentru problemele respiratorii, raceli si gripe, combaterea oboselii si ca tonic general.

Omega 3 pentru o inima sanatoasa!

Email Imprimare

Acizii grasi Omega 3 nu reprezinta o descoperire de ultima ora, caci ei sunt prezenti in unele alimente naturale pe care oamenii le consuma din cele mai vechi timpuri. Noi sunt, insa, cercetarile legate de Omega 3 referitoare la efectul lor benefic asupra sanatatii si aportul lor la prevenirea si tratarea bolilor.
Acizii grasi Omega 3 sunt numiti esentiali intrucat organismul uman nu este capabil sa ii sintetizeze singur. Exista deja peste 3.000 de studii stiintifice referitoare la aceste substante, iar un numar mare de proiecte de cercetare se afla in desfasurare. Toate cercetarile confirma efectele benefice ale EPA si DHA (cei mai importanti acizi grasi de tip Omega 3), care actioneaza in cadrul sistemului vascular si care, in plus, scad numarul trigliceridelor din sange, reduc presiunea acestuia, precum si reactiile inflamatorii.

Nivelul de Omega 3, important in sarcina atat pentru fat, cat si pentru mama

Email Imprimare

Atat in perioada de sarcina‬, cat si dupa nastere femeile au mare nevoie de acizi grasi Omega 3. De asemenea, acestia sunt extrem de importanti pentru viitorul copil. Intr-o exprimare mai plastica, putem spune ca acesti acizi reprezinta caramizile din care este construit creierul omenesc. Iar acest proces de constructie se bazeaza pe rezervele de Omega 3 ale mamei.
Cercetatorii considera ca deficienta de Omega 3 pe durata acestei perioade de dezvoltare rapida a fatului poate produce daune ireversibile asupra creierului si sistemului nervos, conducand la disfunctionalitati vizuale si la dezvoltare mentala si psihomotorie intarziata a viitorului copil.

Uleiul din ficat de cod, recomandat mai ales copiilor

Email Imprimare

Uleiul din ficat de cod este o un remediu natural recunoscut pentru calitatile sale nutritionale si terapeutice, dovedite de-a lungul a sute de ani de utilizare.
Uleiul din ficat de cod contine doua parti esentiale pentru sanatate: vitaminele D si A, atat de importante pentru cresterea si dezvoltarea sanatoasa a dintilor si oaselor, dar si a ochilor, prevenind rahitismul in copilarie si osteoporoza la varsta adulta; acizii grasi Omega 3, care sustin dezvoltarea cognitiva, ajuta la mentinerea sanatatii creierului, la cresterea gradului de atentie si concentrare, contribuind si la mentinerea unei stari de buna dispozitie.

Noi produse cu venin de albine de la Apimond

Email Imprimare

Compania noastra, Apimond, binecunoscuta pentru introducerea celor mai moderne si eficiente produse pe baza de venin de albine, a lansat acum doua noi geluri menite sa combata afectiunile osteo-articulare, sa relaxeze muschii si sa ne redea starea de confort. Aplicarea locala a acestor geluri prin masarea usoara a zonelor dureroase produce imediat o relaxare locala a tesutului, insotita de o placuta senzatie de racoare, dupa care se instaleaza o incalzire reconfortanta a zonei. In plus, in cazul starilor gripale, gelurile, aplicate pe piept, ne vor surprinde cu rezultate excelente, inclusiv ca dezobturante nazale.

Propolisul, aparatorul stupului

Email Imprimare

Unul dintre minunatele „medicamente†pe care ni le furnizeaza albinele este propolisul. Acesta are proprietati antiseptice, antibiotice, antivirale si antiinflamatoare, fiind cel mai puternic dezinfectant natural. In plus, calmeaza la nivel local (de pilda, la nivelul cavitatii bucale, dupa o interventie a stomatologului). E foarte bun si in tratarea gingivitelor si paradontozei.
In greaca veche, propolis inseamna a apara cetatea. I s-a dat acest nume pentru ca el reprezinta substanta cu ajutorul careia albinele se apara de factorii de mediu care le-ar putea dauna. Este formidabil cum aceste insecte harnice, care muncesc fara ragaz din primul si pana in ultimul moment al vietii lor, reusesc sa se apere de toate pericolele ce le pandesc din toate partile sub forma microbilor, a mucegaiurilor, a bacteriilor si a oricaror altor agresori. Si reusesc acest lucru multumita propolisului – nu degeaba acesta a fost supranumit farmacia albinelor.

Pastura - hrana albinelor, excelenta si pentru noi

Email Imprimare

Pe masura ce ne interesam de domeniul apicol descoperim produse noi ale stupului, despre care nu auzim prea multe in viata de zi cu zi. Asta nu inseamna ca nu sunt valoroase, ba dimpotriva! Pastura, de pilda, numita si painea albinelor, este un amestec de polen, miere si fermenti lactici. Ea reprezinta alimentul de baza al albinelor. Fermentii lactici continuti sunt produsi de anumite enzime care traiesc in mierea stomacala pe care albinele o regurgiteaza in vederea fabricarii pasturii.
Albinele pregatesc aceasta hrana in celulele de ceara ale stupului. Pastura are un gust dulce-acrisor, datorita aciditatii sporite, si un bogat continut de proteine si glucide. Contine, de asemenea, aminoacizi, vitamine si fermenti.

Tonic regal - energie si vitalitate

Email Imprimare

Viata de astazi se desfasoara in viteza, trebuie sa luam decizii rapide, avem parte de stres, ne consumam fizic si psihic, astfel ca avem mereu nevoie de energie. Iar una dintre cele mai bune surse este natura, alimentele naturale. Produsele stupului sunt recunoscute pentru efectele lor tonice, energizante, hranitoare si chiar vindecatoare. Compania noastra, Apiland, a lansat un nou produs unic, un cocktail de substante benefice, Tonicul regal. Acesta contine ginseng si laptisor de matca bine dozate, amestecate in miere naturala.

Tonicul apicultorului, un adevarat cocktail de sanatate

Email Imprimare

Produsele stupului sunt uimitoare: ele sunt in acelasi timp alimente si medicamente, atat pentru albine, cat si pentru noi, oamenii. Indiferent ca vorbim de miere, laptisor de matca, pastura, polen sau propolis, hrana obtinuta de catre albine din natura, din flori, este incarcata de substante benefice pentru organism. Oamenii cunosc de multa vreme acest lucru, iar referinte la binefacerile acestor alimente ale stupului apar in Vechiul Testament, in Talmud si in Coran, precum si in culturile mai noi, fiind recomandate de tamaduitori si medici celebri, precum Hipocrate.
Studiile stiintifice intreprinse in zilele noastre nu fac altceva decat sa confirme proprietatile cu totul speciale ale produselor apicole. Acestea actioneaza asupra celulelor noastre, le hranesc, le insanatosesc si le confera o mai mare vitalitate. Tocmai de aceea, in satele in care se consuma miere si alte produse apicole se constata ca oamenii traiesc mult peste medie, ajungand usor la varste de peste 90 de ani.
Apiland va ofera acum un produs de exceptie: Tonicul apicultorului. Acesta contine miere, polen, propolis si laptisor de matca in concentratii optime, fiind un adevarat cocktail de sanatate. Practic, consumand acest elixir inlocuim o intreaga farmacie!

Ce este polenul crud si la ce este bun?

Email Imprimare

Polenul, unul dintre cele mai pure si mai complete alimente, un adevarat miracol al naturii, utilizat inca din Antichitate de catre egipteni si chinezi, ca medicament natural si factor de intretinere a organismului, si-a demonstrat astazi pe deplin virtutile terapeutice prin numeroase studii clinice si de laborator.
Spre deosebire de polenul purtat de vant, numit si anemofil, cel recoltat de albine, numit entomofil, nu produce alergii. Dimpotriva, consumul de polen crud poate reduce alergiile cu pana la 20-40%.
Exista o mare diferenta intre polenul uscat, pe care il gasim de obicei in comert, in care au fost distruse majoritatea substantelor active, si polenul crud, care este congelat imediat dupa recoltare si pastrat ca atare. De aceea, trebuie sa consumati doar polen crud de calitate. Iar polenul crud de la Apiland provine din zonele nepoluate ale Transilvaniei, are o calitate garantata si este recoltat si pastrat in cele mai bune conditii.

<< Inceput < Inapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ...82 Inainte > Sfarsit >>