Joi, 18 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Branduri Branduri Romanesti Catena, farmacia inimii

Catena, farmacia inimii

Email Imprimare

Catena, unul dintre cele mai moderne lanturi de farmacii din Romania, cu peste 200 de unitati deschise in toata tara (inclusiv in mediul rural, unde functioneaza 25 de unitati), este un brand cu capital 100% romanesc, care si-a propus, de la bun inceput, sa sprijine industria farmaceutica autohtona si sa vina in ajutorul pacientilor. Cu peste 800 de angajati, dintre care 500 sunt farmacisti, Catena reprezinta Farmacia care te ajuta, oferind sfaturi si recomandari profesioniste pentru o gama larga de produse farmaceutice si parafarmaceutice, cosmetice si dermocosmetice, remedii homeopatice si terapii naturiste. Si, nu mai putin important, servicii de consiliere de frumusete, masurarea tensiunii arteriale sau a greutatii. Dar Catena este mult mai mult, este farmacia inimii...

Toate acestea sunt o consecinta fireasca a faptului ca acest lant de farmacii urmareste sa devina un reper fundamental in lumea medicala, in ceea ce priveste calitatea si profesionalismul serviciilor oferite si, in final, sa devina lantul de farmacii cu cel mai mare numar de pacienti fideli. Atuurile pe care se bazeaza in acest demers il reprezinta preturile competitive, ofertele promotionale atractive, serviciile de calitate si ambianta placuta.
Este de remarcat faptul ca toate farmaciile Catena au contracte de colaborare cu casele de asigurari, in vederea eliberarii retetelor gratuite si compensate, inclusiv pentru antidiabetice si produse oncologice.
Catena este o companie ambitioasa, cu capital 100% romanesc, adaptata nevoilor pietei si cu tendinta cea mai pronuntata de dezvoltare. Ea apartine uneia dintre cele mai mari afaceri din industria de medicamente, Fildas Trading, infiintata de Anca Vlad, care a reusit sa cladeasca un imperiu prin propriile forte. (Ani de zile a fost clasata de revista Capital in fruntea listei cu cele mai de succes femei din Romania, pentru ca apoi, dupa ce Dan Voiculescu le-a donat fiicelor sale propriile companii, acestea sa treaca in fruntea listei.) Este de remarcat ca afacerile Ancai Vlad au inceput deja din 1990 cu firma inregistrata cu numarul 800, bazandu-se strict pe propria munca, pe seriozitate si pe increderea pe care o inspira partenerilor de afaceri. Prin propriile puteri, pornind de la venituri lunare de 5.000 de dolari, fara a derula afaceri cu statul, a reusit sa construiasca treptat un grup de 70 de firme cu 1.700 de angajati si o cifra de afaceri de 200 de milioane de euro. Firmele sunt inregistrate in Romania cu toate ca acest fapt atrage o pierdere de 30% de punctaj la rating, din cauza modului de perceptie a instabilitatilor noastre interne. Dar a prevalat dorinta de a avea sediul in Romania...
Lantul de farmacii Catena a fost infiintat in 1999, iar in perioada 2000-2008 a avut o crestere rapida, cu multe deschideri si dezvoltari regionale. Perioada dificila care a inceput in 2009 a fost contracarata prin renuntarea la investitii si prin restructurarea proiectata din timp pe baza semnalelor primite din Germania. Efectele crizei la noi au fost, din pacate, agravate de anumite hotarari ale Ministerului Sanatatii, precum prelungirea termenelor de plata catre farmacii de la 60 la 150 de zile pentru medicamentele din cadrul Programului National de Sanatate (oncologie, diabet etc.) si de la 90 la 210 zile pentru restul medicamentelor. Masura fiind si retroactiva a creat dificutati cu atat mai mari in stabilizarea cash flow-lui... Pregatind si o taxa pentru producatorii de medicamente, acestia nu vor mai putea oferi discounturi catre distribuitori, care nu le vor mai putea oferi la randul lor catre farmacii, astfel ca si aceasta masura se va rasfrange asupra intregului sistem...
Insa avantajul farmaciilor Catena a fost sintetizat de Anca Vlad astfel: Avand o structura simpla, am putut sa ne reorientam rapid spre produse mai ieftine, chiar daca si marjele sunt mai mici.

Cumpara romaneste
Dar, cu toate dificutatile crizei, farmaciile Catena, impreuna cu grupul Fildas, au in vedere in primul rand sprijinirea pacientilor si a industriei farmaceutice autohtone, pe care o apreciaza ca fiind performanta. Ea trebuie insa cunoscuta de catre pacienti... Motiv pentru care Catena a lansat campania Cumpara romaneste, care vine in ajutorul producatorilor autohtoni de medicamente. In acest sens, Anca Vlad se exprima clar: Chiar daca facem parte din Uniunea Europeana, nu cred ca in vremuri de criza patriotismul este un pacat. Am vazut cum germanii isi sprijina industria nationala, cumparand si expunand in farmacii cu prioritate produse germane. La fel, in Franta sau in Anglia. De ce nu si in Romania?!
In acest sens, Catena a oferit pacientilor sai, pe parcursul campaniei Cumpara romaneste, posibilitatea de a cumpara majoritatea medicamentelor produse in tara, inclusiv cele compensate, la pret de depozit. In plus, cea mai mare parte a suplimentelor nutritive si a produselor cosmetice romanesti beneficiaza de aceleasi conditii de pret, astfel ca economia cumparatorilor va fi de peste 20%, dupa cum a declarat Alina Marinescu, Director General Catena.

O inima sanatoasa iubeste mai mult
Catena deruleaza si campania O inima sanatoasa iubeste mai mult prin care doreste sa ofere clientilor oportunitatea de a se informa asupra riscurilor si posibiltatilor de preventie in cazul bolilor cardiovasculare si a-i sprijini pentru adoptarea unui stil de viata sanatos. Suportul informational este sustinut prin distribuirea la nivel national a 300.000 de brosuri destinate constientizarii riscurilor cauzate de bolile cardiovasculare. Pe parcursul acestei campanii, pacientii beneficiaza si de reduceri la suplimentele utilizate in afectiuni cardiovasculare, monitorizarea gratuita a tensiunii arteriale si sfaturi profesioniste.
Vor fi organizate, in acelasi timp, workshop-uri informative, dezbateri si reuniuni la care vor participa reprezentanti ai comunitatii medicale si ai pacientilor, reprezentanti ai Guvernului, Parlamentului si mass-media. Se va desfasura si o campanie sustinuta de comunicare cu privire la incidenta bolilor cardiovasculare, despre cercetarile in domeniu si despre deciziile la nivel european, campania beneficiind si de un site dedicat, www.oinimasanatoasaiubestemaimult.ro.

Cardurile Catena
Farmaciile Catena vin in sprijinul pacientilor si prin trei tipuri de carduri: cardul standard, care ofera o reducere de 5% prin acumulare de puncte, care pot fi folosite apoi pentru achizitionarea de produse din orice farmacie Catena, cardul pentru studenti, care ofera reduceri directe de pana la 20%, si cardul pentru pensionari, care ofera reduceri directe de pana la 22%. Detinatorii de carduri beneficiaza, in plus, de oferte si reduceri speciale si de premii surpriza. Pentru a va informa cu privire la alte oportunitati puteti accesa www.catena.ro.
Dar principalele atuuri ale brandului Catena, care, asa cum va puteti lesne convinge, reprezinta intr-adevar farmacia care te ajuta, constau in profesionalismul, experienta, amabilitatea si promptitudinea intregului personal. De aceea, se poate spune, fara riscul de a gresi, ca brandul romanesc Catena reprezinta mai mult decat farmacia care te ajuta, fiind, cu adevarat, farmacia inimii. Este minunat sa constati ca astazi mai exista oameni care fac cu adevarat lucrurile din inima...

www.catena.ro

Comentarii (8)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.