Sambata, 23 Sep

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Branduri Branduri Romanesti Hofigal, un brand de prestigiu

Hofigal, un brand de prestigiu

Email Imprimare

Hofigal reprezinta o reusita de exceptie. Este cazul fericit in care un adevarat om de stiinta, plin de energie, de initiativa si de buna credinta, inginerul chimist Stefan Manea si-a dedicat intreaga forta infiintarii si dezvoltarii unui brand apreciat si premiat in intreaga lume. Firma, cu capital integral romanesc si unic actionar, S.C. Hofigal Export-Import S.A., infiintata in 1990, a crescut incet, dar sigur. Pornind la drum cu 5 angajati si un portofoliu format din doar trei produse, Hofigal, avand astazi peste 400 de angajati, se poate lauda deja cu aproape 500 de produse de exceptie, a caror calitate a fost confirmata in centre de specialitate din SUA, Canada si Anglia, depasind cu mult produse similare din Franta, Italia sau Elvetia.

Toate produsele Hofigal sunt obtinute pe baza unor retete si tehnologii proprii, brevetate in tara. Este important de subliniat ca ele reprezinta adevarate premiere mondiale. Astfel, calitatea produselor Hofigal a fost recunoscuta la concursurile si targurile internationale, obtinand peste 80 de medalii, dintre care 45 de aur. Dar Hofigal a fost premiata cu aur si de catre Comisia de Calitate Europeana, cu sediul la Oxford, in Marea Britanie, fiind primul trofeu de acest tip obtinut de catre o organizatie romaneasca, reprezentand o recunoastere atat a principiilor, cat si a cercetarilor efectuate de catre companie. Se pune, firesc, intrebarea cum au putut fi obtinute astfel de rezultate spectaculoase.
Inainte de toate, trebuie subliniat faptul ca Hofigal exceleaza in cercetarea din domeniul plantelor medicinale. Colectivul propriu de cercetatori, doctori in stiinte, farmacisti, ingineri chimisti, medici, biologi, microbiologi, biochimisti, chimisti si agronomi, condus de domnul inginer chimist Stefan Manea, directorul general si fondatorul companiei, colaboreaza cu cele mai importante institutii de invatamant superior si Institute Nationale de Cercetare si Dezvoltare din Romania, precum Universitatea de Medicina si Farmacie din Bucuresti, Facultatea de Medicina din Brasov, Facultatea de Chimie, Facultatea de Biologie, Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara si Universitatea Politehnica Bucuresti, Institutul de Fizica Atomica, Institutul de Proiectare in Biotehnologii, Institutul Babes si Institutul Cantacuzino Bucuresti, Institutul National de Cercetare-Dezvoltare Chimico-Farmaceutica, Institutul de Bioinginerie, Biotehnologie Bucuresti etc. Hofigal cofinanteaza numeroase teme de cercetare din Planul National de Cercetare, la care se adauga o multitudine de proiecte de cercetare interna continua.
Astfel, dupa cum apreciaza majoritatea jucatorilor din piata, Hofigal este, fara indoiala, cea mai importanta firma producatoare de medicamente si cosmetice pe baza de plante din Romania. Dand dovada de un profesionalism deosebit, de seriozitate si corectitudine, este apreciata ca reprezentand partenerul ideal in afaceri. Nu este o firma care sa vanda iluzii, imagini frumoase si nici simple promisiuni. Hofigal ofera produse de calitate, cu adevarat eficiente si, alaturi de ele, cunostinte reale, corecte si folositoare. In acest sens, un efort important vizeaza schimbarea mentalitatii generale, atat a populatiei, cat si a corpului medical, cu privire la fitoterapie. De aceea este acordata o atentie speciala relatiei permanente atat cu medicii, care sunt in masura sa prescrie in mod corect fiecaruia exact remediile de care are nevoie, cat si cu publicul larg, pentru ca pana la urma fiecare trebuie sa ajunga sa inteleaga beneficiile pe care le poate oferi fitoterapia. Chiar mai mult, Hofigal reprezinta o prezenta activa in scoli, deoarece la varsta scolara fiecare este mult mai receptiv, iar politica firmei nu este centrata doar pe prezent, ci vizeaza in permanenta optimizarea perspectivelor de viitor. Daca ne obisnuim sa ducem o viata sanatoasa de copii, ne vom putea bucura de o batranete plina de vitalitate. Pentru ca fitoterapia poate juca intr-adevar un rol extrem de important, atat in preventie, cat si ca tratament.
Pentru a putea garanta o eficienta maxima a fiecarui produs in parte, Hofigal se numara printre putinele firme care urmaresc in permanenta calitatea produselor prin analize amanuntite. Pentru a putea avea un control direct si a putea oferi cea mai buna calitate, peste 85% din materiile prime active de origine vegetala sunt asigurate direct din culturile proprii. Intregul proces, de la realizarea culturilor si pana la ambalarea produsului final, este supus unui control strict, fiind controlate toate materiile prime, precum si produsul finit, fiind realizate in acelasi timp si toate analizele interfazice pe parametri critici.
Intreaga companie beneficiaza de un management integrat-calitate, mediu, siguranta alimentului, sanatatea si siguranta ocupationala, recertificat conform ultimelor standarde in vigoare cu companii de renume international, Agentia Nationala a Medicamentului si TUV Thuringen din Germania, deoarece Managementul Integrat este fundamentul strategic pe care se bazeaza conducerea organizatiei. Toate liniile de fabricatie indeplinesc cerintele Good Manufacturing Practice (Buna Practica de Fabricatie) si laboratoarele de control (atat fizico-chimic, cat si microbiologic) ale calitatii indeplinesc cerintele prevazute in Farmacopeea Europeana si alte farmacopei de circulatie internationala.
Astfel, Hofigal respecta cele mai inalte standarde. Pentru aceasta sunt aplicate si respectate conditiile si masurile privind asigurarea calitatii, eficacitatii si sigurantei tuturor produselor, precum si obtinerea de ingredienti farmaceutici activi de natura vegetala garantata, ce corespund in totalitate normelor ecologice internationale in vigoare. In plus, toate etapele procesului de productie, de cultivare, preprocesare si procesare planta, pana la faza de produs finit sub forma de medicamente, suplimente alimentare, cosmetice, ceaiuri, respecta integral cerintele internationale privind cultivarea si recoltarea plantelor, precum si regulile de Good Manufacturing Practice. In acelasi timp, indiferent de etapa, sunt indeplinite cerintele Farmacopeei Europene, completate cu cele ale altor farmacopei de circulatie internatioala si ale conditiilor de calitate proprii filosofiei Hofigal.   
An de an, firma a cunoscut o evolutie continua, atat in ceea ce priveste tehnologizarea fluxurilor de productie si a laboratoarelor de analize fizico-chimice si microbiologice cu echipamente moderne si personal calificat, cat si in ceea ce priveste cresterea productivitatii si diversificarea gamei de produse. O evolutie spectaculoasa s-a inregistrat dupa anul 2001 cand s-a construit o fabrica moderna in ceea ce priveste dotarea cu echipamente a fluxurilor de productie, controlului si distributiei produselor finite.
Pentru dezvoltarea si largirea gamei de produse, Hofigal a realizat, prin programele de cercetare proprii, noi tehnologii de fabricatie care s-au concretizat in lansarea pe piata a tot mai multe produse. Noile tehnologii si produse au fost constituite in cereri de brevet de inventie la Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci, astfel incat astazi in portofoliul societatii exista deja peste 110 brevete de inventie si cereri de inventie.
Prin politica dusa de companie in domeniul proprietatii industriale s-au creat si marci de produse, in prezent fiind inregistrate peste 74 de marci si cereri de marca si alte 71 de desene industriale. Acestea permit consumatorilor sa identifice imediat un produs, astfel incat sa-l poata distinge mai usor de alte produse similare furnizate de catre companiile concurente. Astfel, incet, dar sigur, Hofigal a devenit un adevarat brand, cunoscut si recunoscut atat de catre publicul larg, cat si de catre specialisti. Datorita calitatii si eficacitatii produselor, Hofigal este apreciat si respectat, numarul clientilor fideli crescand rapid de la an la an.
Astfel, Hofigal este astazi deja unul dintre cele mai faimoase nume de marca pentru produsele homeopate, gemoderivate si fitoterapice galenice din Romania. Este realizarea unui colectiv format din peste 400 de angajati, permanent motivati spre o perfectionare profesionala si personala continua, care isi desfasoara activitatea acoperind diversele domenii necesare bunei functionari a companiei: agricultura, planificarea productiei, productie, aprovizionare, logistica si distributie, vanzari, marketing, terapii noi, managementul calitatii totale, controlul calitatii, relatii cu autoritatile, cercetare si dezvoltare, resurse umane, juridic, administrativ, intretinere si IT. Important este insa faptul ca indiferent de problemele specifice pe care le are fiecare de rezolvat, toti formeaza un unic colectiv, unit si motivat, fiind convinsi de importanta muncii lor si de valoarea produselor pe care le realizeaza.

Produsele Hofigal
Astazi, Hofigal produce si comercializeaza o gama larga de produse din plante medicinale si aromatice, medicamente, suplimente alimentare, cosmetice si substante farmaceutice active, sub forma de: comprimate obisnuite, comprimate acoperite, capsule cu continut solid, capsule cu continut lichid (acoperite sau neacoperite), solutii de uz intern si extern, multi- si monodoze, ovule, supozitoare, creme si geluri.
Printre premierele inregistrate pe plan mondial cu care Hofigal se mandreste pe buna dreptate se numara si obtinerea celei mai mari concentratii de beta-caroten in ulei de catina, de proteina in spirulina, coenzima Q10 in ulei de catina, tehnologia de obtinere a Mag-Anghinar-ului cu concentratii in cinarina de peste 4,5% fata de 1,25% cat este obtinut pe plan mondial, dar si obtinerea concentratiei de antaciani de 1,8% in extractul de afine. Demna de atentie este si tehnologia proprie de extractie pulsatorie a uleiurilor volatile cu un randament de 85%, care o plaseaza la nivel de varf pe plan mondial. Tot o premiera o reprezinta si ambalarea in monodoze care a permis realizarea de produse cosmetice fara conservanti. Toate reprezinta rezultate ale propriilor colective de cercetare transpuse in productie, astfel incat de ele se pot bucura astazi toti consumatorii. In urma studiului si introducerii de terapii noi, un element novator prezent astazi in portofoliul Hofigal il reprezinta gemoderivatele. Acestea reprezinta extracte hidrogliceroalcoolice in dilutie de 1 la 10, obtinute din tesuturi vegetale proaspete aflate in faza de crestere, muguri, boboci, amenti, mladite, scoarta ramurilor tinere, scoarta interna a radacinilor, seva, seminte. Fiind formate din tesuturi embrionare acestea concentreaza intreaga energie si informatie genetica a plantei, fiind mai bogate in vitamine, oligoelemente, minerale, acizi nucleici sau factori de crestere decat tot restul plantei. Dintre gemoderivate trebuie amintite cele din afin negru, alun, arin negru, artar de campie, brad alb, castan salbatic, carpen alb, catina rosie, coacaz negru, dud negru, fag, frasin, ienupar, lemn cainesc, liliac, maces, mesteacan alb si pufos, mur, nuc, paducel, pin, plop, porumb, porumbar, rozmarin, salcie, sanger, stejar, tei argintiu, ulm, vita-de-vie si zmeur.
Firma are insa in vedere si posibilitatea de valorificare a mateialului vegetal in domenii adiacente, cum ar fi polivitamine pentru zootehnie si insectofungicide naturale vegetale netoxice.
Produsele Hofigal pot fi gasite practic in toate farmaciile din Romania, dar Hofigal dispune si de o retea proprie de farmacii cu care incearca sa vina in sprijinul clientilor sai. Astfel, produsele proprii se vand fara adaos comercial, adica la costul de productie, iar pentru celelalte produse sunt aplicate adaosuri comerciale mai mici decat in celelalte farmacii, evident, cu exceptia produselor cu pretul fixat de Ministerul Sanatatii. In plus, in fiecare farmacie Hofigal este amenajat si un cabinet de consultanta, in cadrul caruia medici autorizati sau farmacisti specializati cu pregatire atat in domeniul alopatiei si fitoterapiei, cat  si al homeopatiei, acorda gratuit consiliere oricarei persoane interesate de produsele Hofigal.Centrele medicale Hofigal
Dar Hofigal a venit in intampinarea celor convinsi de terapiile alternative si cu alte doua initiative ce se bucura astazi deja de un real succes.
In 2003, Hofigal a deschis in Prahova, la Breaza, Centrul de Terapie Naturala Alexandra. Plasat intr-un climat montan, intr-o regiune splendida, cu izvoare naturale si aer proaspat, departe de poluarea marilor orase, ofera posibilitatea refacerii starii de sanatate si buna dispozitie beneficiind de remediile miraculoase ale naturii. Apoi, in 2006, a deschis in Bucuresti Centrul medical Hofimed. Astfel, Hofigal ofera posibilitatea refacerii si autovindecarii organismului prin metode moderne de diagnostic si tratament care vizeaza specificul fiecarui om bolnav in parte si nu boala in general.
In acesti 20 de ani de cand a fost infiintat, Hofigal a reusit sa contribuie in mod esential la recunoasterea valorilor romanesti in strainatate, la educatia noastra pentru a fi capabili sa luptam mai eficient pentru propria noastra sanatate si ne-a dat mijloace eficiente pentru a putea reusi cu adevarat in acest demers. Pe buna dreptate, se poate spune ca Hofigal este un prestigios brand romanesc!

www.hofigal.eu

www.revistahofigal.ro

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.