Uleiurile presate la rece Cardinal, tehnologie romaneasca si seminte romanesti

Imprimare

Cardinal reprezinta cu adevarat un brand de exceptie. Infiintata de mai bine de 20 de ani, firma 2E Prod ofera astazi, atat pe piata romaneasca, cat si la export, uleiuri presate la rece de cea mai buna calitate. Uleiuri romanesti din seminte romanesti, nemodificate genetic. Acestea sunt produse cu o tehnologie proprie, originala si brevetata, Raw Organic Cardinal Technology. Sunt uleiuri sanatoase, esentiale pentru o alimentatie echilibrata, ce actioneaza din multe privinte ca adevarate medicamente.
Majoritatea semintelor, precum cele de dovleac, in, mac, nuca sau germeni de grau, contin vitamine si alte principii active vitale pentru buna functionare a organismului nostru. Prin Raw Organic Cardinal Technology se reuseste ca toate aceste substante benefice sa ramana prezente in produsul final, in concentratie maxima, fara a introduce nici o substanta straina, potential nociva. In plus, selectarea, deja inainte de recoltare, a semintelor de cea mai buna calitate si controlul riguros, efectuat pe parcursul intregului proces de productie, asigura uleiurilor Cardinal un gust, o calitate si efecte terapeutice de exceptie

Pentru a intelege diferentele majore dintre uleiul presat la rece si uleiul comercial pe care il cunoastem cu totii e important sa stim ca uleiul rafinat, in afara de faptul ca foloseste o incalzire repetata la peste 150 de grade Celsius, care distruge practic toate principiile active benefice, prezente in seminte, foloseste si tratamente chimice cu benzen, soda caustica si acid sulfuric sau fosforic, ce introduc in produsul final reziduuri chimice deosebit de periculoase pentru sanatatea noastra. Astfel, uleiul natural, prezent in seminte, ce reprezinta un adevarat medicament, este transformat intr-un produs care nu este tocmai bun pentru sanatatea noastra. In plus, in cadrul procesului tehnologic este introdusa apa, pe care o gasim, in uleiul obisnuit prezent pe rafturile magazinelor, in proportie de peste 50% sau chiar de 70%. Si, la final, se adauga evident si nelipsitii conservanti, pentru a asigura pastrarea uleiului timp de doi ani de zile. Astfel, in loc sa aiba un efect benefic, uleiurile rafinate pot favoriza aparitia unor afectiuni hepatice, renale, intarzieri in crestere si un dezechilibru enzimatic al corpului. Iar tehnologiile moderne de producere a uleiului rafinat chimic nu mai prevad stoarcerea mecanica, ci direct extractia cu solvent. Se obtine astfel o extractie de 98% a uleiului prezent in seminte, ceea ce este exceptional din punct de vedere al maximizarii profitului, dar nu si din punctul de vedere al sanatatii. Iar la acesta se adauga si reziduurile chimice si apa prezenta in sticla de ulei pe care o cumparam...
O alta metoda o reprezinta presarea la rece, dupa o prealabila tratare termica a semintelor. Nivelul de extractie a uleiului scade la 43%, dar nu mai sunt introduse substantele chimice atat de nocive. In schimb, buna parte din principiile active prezente in seminte sunt in continuare distruse prin tratamentele termice. Astfel, uleiul nu mai este atat de nociv, dar este departe de a ne aduce aportul de sanatate pe care ni-l ofera uleiul prezent in seminte.
O a treia metoda o reprezinta presarea la rece, la temperaturi scazute, fara nici o tratare chimica sau termica. In acest caz, nivelul de extractie al uleiului scade la doar 27%, facand ca acest ulei sa fie mult mai scump. In schimb, sunt pastrate nedegradate toate principiile active prezente in seminte, ceea ce face din acest ulei un adevarat medicament. Aceasta metoda necesita insa precautii speciale, caci simpla presare a semintelor conduce la o incalzire, care - daca nu este evitata - conduce in mod evident la pierderea partiala a substantelor active. Un ulei de calitate nu are voie sa fie incalzit in procesul de fabricatie la peste 40 de grade Celsius. Dupa presare, uleiul este filtrat si imbuteliat. Dar si aici tehnologia de filtrare este deosebit de importanta pentru a asigura un ulei limpede, cu un gust placut, dar si cu un continut maxim de substante active. Daca la primele doua tehnologii de fabricatie, calitatea semintelor este neimportanta, deoarece ele sunt puternic degradate prin procesul de productie, uleiul obtinut nemaipastrand aproape nimic din calitatile sau defectele semintelor, in cazul presarii la rece, calitatea semintelor joaca un rol esential. Caci acum vorbim cu adevarat de un ulei natural, la fel precum sucul pe care il obtinem cand stoarcem o portocala si al carui gust si proprietati sunt date tocmai de calitatea fructelor folosite. Iata de ce in realizarea uleiului Cardinal se pune un accent atat de mare pe calitatea semintelor folosite si de ce a fost necesara punerea la punct a unei tehnologii originale care sa permita obtinerea unui ulei de cea mai buna calitate, care sa contina o concentratie maxima din vitaminele, oligoelementele, mineralele, acizii grasi polinesaturati Omega 3 si Omega 6, antioxidanti si din celelalte principii active prezente in seminte.
Numeroase studii au demonstrat ca, printr-un consum constant de uleiuri naturale de calitate, precum uleiurile Cardinal, se poate preveni imbatranirea precoce, scadea nivelul colesterolului, regla tensiunea arteriala, reduce riscul de accident vascular cerebral. In plus, se poate preveni aparitia depresiilor, a insomniei, a alergiilor, a constipatiei, a litiazei renale sau biliare. In acelasi timp, ele au un efect benefic asupra ficatului, a pielii si sunt foarte utile pentru mentinerea echilibrului hormonal. Totodata, sunt atenuate simptomele gastritei si are loc intarzierea procesului de imbatranire celulara. Aceste uleiuri prezinta un efect terapeutic important atat prin utilizarea lor alimentara, cat si cosmetica.
Iata de ce este atat de important ca 2E Prod este prima firma din Romania care a fabricat si a promovat uleiul bio, presat la rece, printr-o tehnologie originala, conceputa si realizata chiar in cadrul firmei, tehnologie ce a fost inregistrata la OSIM ca inventie, in 2014. Iar calitatea de exceptie a acestor uleiuri le-a adus recunoasterea si in strainatate, inclusiv pe o piata atat de pretentioasa precum cea scandinava. Pentru aceasta au fost necesari ani de munca, de multa pasiune si ingeniozitate pentru a dezvolta utilajele si tehnologia necesare realizarii calitatii actuale, atestate de analizele realizate la institutele de cercetare agreate de Ministerul Sanatatii si Ministerul Agriculturii si Industriei Alimentare. Analizele au fost necesare si pentru cresterea efectelor terapeutice ale uleiurilor si lansarea pe piata a unor produse noi, solicitate de clinici si cabinete homeopate care au inclus in tratamentele lor uleiurile Cardinal. Uleiurile se comercializeaza in multe magazine cu produse naturale, sunt folosite de firme producatoare de remedii cosmetice si de suplimente nutritive pentru sportivi.
Prin perfectionarea si automatizarea tehnologiei de fabricatie, dar mai ales prin specializarea personalului, compania a reusit sa obtina o productivitate sporita, astfel incat preturile produselor sa fie compatibile cu posibilitatile financiare ale romanilor. Aceste preturi se situeaza mult sub preturile produselor similare de import si la o calitate net superioara acestora. Si la fel de important de stiut este faptul ca in ultimii doi ani, compania a imbunatatit trasabilitatea fluxului tehnologic, astfel incat, in orice moment, poate fi prevenita aparitia unui defect de fabricatie, care ar putea produce modificarea gustului uleiurilor sau o degradare oricat de mica a substantelor nutritive si a vitaminelor naturale. Implementarea sistemului de management al calitatii HACCP permite astazi eliminarea oricaror erori de productie, ambalare sau etichetare. Iar prin automatizarea proceselor de filtrare si ambalare a uleiurilor, s-a eliminat in totalitate contactul produselor cu operatorul, asigurandu-se respectarea in procent de 100% a conditiilor de maxima siguranta a alimentului. Prin modernizarea laboratorului de analize si cresterea numarului si exigentei procedurilor de certificare a calitatii superioare a produselor, firma 2E Prod ofera astazi o garantie in plus asupra puritatii uleiurilor Cardinal, dar si asupra continutului tuturor produselor in elemente nutritive naturale 100%. Pentru 2016 firma are in vedere o imbunatatire a serviciului de expeditie a coletelor pentru a putea elimina orice fel de intarzieri, deoarece din ce in ce mai multi clienti comanda aceste produse online direct de pe siteul producatorului – www.uleicardinal.ro.
In momentul de fata, filtrarea uleiului asigura purificarea 100% si indepartarea tuturor fractiilor nefolositoare. Pentru maxima igienizare a operatiei de ambalare, in fluxul tehnologic a fost introdusa o etapa de curatare igienica, controlata electronic, a recipientelor de ambalare si au fost automatizate si informatizate toate etapele tehnologice, astfel incat produsul finit sa fie realizat in cat mai scurt timp si sa poata fi livrate catre consumatori numai produse foarte proaspete. In acest fel, ei beneficiaza de toate calitatile nutritive si terapeutice ale uleiurilor Cardinal.
Sunt doar cateva elemente ce diferentiaza uleiurile Cardinal de uleiurile vegetale produse prin stoarcere necontrolata, decantare pe timp lung la temperaturi necontrolate, si ambalare manuala, in spatii improprii.
Exista producatori de uleiuri presate la rece care spun ca fabrica uleiul dupa o tehnica a lor, proprie, dar de fapt folosesc doar o tehnica traditionala, care nu urmareste obtinerea anumitor caracteristici speciale ale uleiului, ci doar calitatea lui de a fi comestibil. In cazul multor producatori uleiurile cu multe defecte de fabricatie, incinse la temperaturi mari sau stoarse din seminte prajite, cu gust amar, iute sau ranced, se comercializeaza sub denumirea de uleiuri presate la rece. S-a creat astfel printre consumatori o confuzie generala. Multi dintre consumatorii de ocazie chiar cred ca uleiul presat la rece este un produs ranced si amar pe care ei trebuie sa-l consume ca sa-si imbunatateasca sanatatea, in timp ce adevaratul ulei de calitate presat la rece este limpede, cu un gust placut si doar el este un adevarat sustinator al sanatatii noastre. Uleiurile Cardinal ofera toate acestea, pentru ca tehnologia prin care sunt fabricate este mai complexa decat tehnica traditionala. Aceasta tehnologie originala este elaborata chiar de firma 2E Prod si contine operatii care urmaresc cu consecventa ca uleiul presat la rece Cardinal sa fie nu doar comestibil, ci sa aiba si proprietati organoleptice foarte placute, dar si efecte terapeutice maxime, sa fie cu adevarat eficient in tratarea si ameliorarea unor afectiuni. In acelasi timp, este esential faptul ca este folosita numai materie prima autohtona cand e vorba de seminte si fructe care se cultiva in Romania, precum seminte de dovleac, in, mac, nuca, samburi de struguri sau catina, iar colaborarea directa cu agricultorii reprezinta una dintre metodele importante pentru mentinerea calitatii produselor.
In plus, Campia Burnazului unde se cultiva semintele folosite pentru producerea uleiurilor Cardinal, are un sol fertil si special, cum nu se gaseste in multe locuri de pe planeta. Insa un factor esential al acestei reusite l-a reprezentat convingerea ca romanii sunt oameni speciali si ca in Romania se pot face lucruri deosebite. Obtinerea calitatii remarcabile a uleiurilor Cardinal se datoreaza si unor intalniri cu oameni deosebiti si carti de exceptie, dar, poate, inainte de toate, nenumaratelor telefoane primite de la oameni care sunau sa multumeasca pentru ca, gratie uleiurilor Cardinal, s-au vindecat de felurite afectiuni si nenumaratelor mesaje de la cei care intrebau de unde isi pot procura mult cautatele uleiuri Cardinal.

www.uleicardinal.ro