Marti, 16 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Evenimente Dacic Cool Din secretele si practica medierii, la o noua intalnire Dacic Cool

Din secretele si practica medierii, la o noua intalnire Dacic Cool

Email Imprimare

Pentru cititorii Dacic Cool, problema medierii s-a dovedit deosebit de interesanta, ceea ce s-a putut vedea si din numarul in crestere al participantilor la intalnirile pe aceasta tema, precum si din calitatea dialogului si diversitatea intrebarilor. Sunt nenumarate motive care ne-au determinat sa continuam aceste intalniri. Este vorba, evident, de solicitarea expresa a multor cititori Dacic Cool, dar si convingerea noastra ca astazi, mai mult ca oricand, este extrem de important sa ne informam si sa intelegem care sunt avantajele medierii si in ce consta de fapt o mediere. Dar, poate, cea mai importanta este ideea care s-a reliefat tot mai pregnant pe parcursul discutiilor noastre cu privire la faptul ca a intelege fundamentele medierii nu numai ca te ajuta sa rezolvi conflictele, dar inainte de toate te ajuta sa te intelegi mai bine pe tine si pe cei din jur. Astfel, arta medierii este, in acelasi timp, si unul dintre cele mai eficiente mijloace pentru a creste calitatea vietii.

Pentru a ne ajuta sa intelegem aceste lucruri am apelat acum la doi mediatori cu experienta, Nicoleta Ionescu si Catalin Iriciuc. Insa, cum totul se lamureste cel mai bine cu ajutorul exemplelor concrete, vom vedea si o simulare de sedinta de mediere pe tema divortului. Astfel, vom putea vedea concret cum se desfasoara si in ce consta o sedinta de mediere. Trebuie sa tineti cont si de faptul ca, spre deosebire de procese, care sunt publice, medierea este confidentiala, astfel ca, daca nu esti mediatorul conflictului sau nu esti parte in acel conflict, nici nu ai cum sa participi la o sedinta de mediere reala. Aceste particularitati ale medierii fac ca aceasta simulare sa fie cu atat mai interesanta si mai instructive, mai ales ca ne vom bucura si de toate comentariile lamuritoare si vom putea primi raspunsuri competente la intrebarile noastre.
Asa cum au putut constata deja cei care au participat si la precedentele noastre intalniri pe tema medierii, sustinute de Consiliul de Mediere, dincolo de informarea pe o tema de actualitate atat de interesanta, reusesti sa afli in cadrul acestor intalniri multe lucruri utile pentru viitor, pentru cazul in care tu sau o persoana apropiata ar urma sa aiba de rezolvat un conflict. Simularea unei asemenea proceduri nu poate fi decat cu atat mai interesanta. Vom avea astfel posibilitatea sa intelegem mai clar cum se declanseaza, cum se agraveaza un conflict pana ce ajunge sa apara drept ireconciliabil, pentru ca apoi sa poata fi mediat si stins atat de rapid prin tehnicile specifice practicii de mediere. Toate aceste noi intelesuri vor reprezenta apoi elemente esentiale pentru a ne intelege mai bine pe noi insine si a reusi sa ne controlam reactiile astfel incat sa putem preveni conflictele ce ne pandesc. Totul tine de stiinta si de arta de a te intelege mai bine pe tine insuti si pe cei din jurul tau. Sunt lucruri pe care le poti deprinde daca patrunzi tainele medierii.
Astfel, toti cei care mai au intrebari referitoare la mediere sau sunt interesati sa urmareasca aceasta simulare sau, pur si simplu, vor sa se bucure de o minunata dupa-amiaza Dacic Cool sunt asteptati la unul dintre cele mai primitoare si elegante locuri din Bucuresti, la Hotel Marshal, din centrul Bucurestiului (Strada Dr. Emanoil Bacaloglu nr. 2, Sector 2), miercuri, 18 septembrie, de la ora 17.00. Suntem convinsi ca toti cei care cunosc deja locul nu vor rezista tentatiei de a veni, iar pe toti cei care nu au avut inca ocazia sa treaca pragul acestui linistit si elegant hotel ii sfatuim sa nu rateze momentul, mai ales ca - trebuie sa fim sinceri - ce poate fi mai placut decat o intalnire Dacic Cool si ce poate fi mai interesant si mai util decat sa te initiezi in tainele si beneficiile medierii?
Va asteptam cu drag, acum, la inceput de toamna, la o intalnire de neuitat! (Foto: Stock.XCHNG)

Va rugam sa va inscrieti si sa confirmati participarea la Aceasta adresa de e-mail este protejata de spamboti; aveti nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza sau la numerele de telefon: 021.225.05.07, 0787.88.46.05, de luni pana vineri, orele 10.00-18.00. Intrarea este libera, in limita locurilor disponibile.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy