Joi, 18 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Evenimente Dacic Cool Despre pedagogia Montessori, la o intalnire Dacic Cool

Despre pedagogia Montessori, la o intalnire Dacic Cool

Email Imprimare

La intalnirea noastra Dacic Cool de miercuri dupa-amiaza, ne-am bucurat de ospitalitatea gradinitei Montessori Edu si de interesantele informatii primite de la specialistii metodei pedagogice Montessori. Modul in care ne educam copiii, modul in care ii ajutam sa descopere lumea si sa se descopere pe ei insisi, modul in care ii pregatim pentru viata reprezinta o responsabilitate deosebita pentru fiecare parinte. Si e bine sa nu uitam ca primii ani de viata sunt esentiali pentru modul in care copilul se deschide spre aceasta lume, ca intelegere, ca interes si din punctul de vedere al viitoarelor lui performante.

In zilele noastre, copilul nu mai are posibilitatea din trecut de a descoperi lumea in mod firesc, crescand liber in natura, in mijlocul ograzii si al gradinii, dezvoltandu-se armonios intr-o lume atat de vie, plina de atatea taine si intelesuri, calma si, in acelasi timp, provocatoare, in care interesul si propriile pasiuni sa se poata dezvolta liber, in mod spontan. Astazi, el este supus direct sau indirect starii de tensiune a lumii contemporane, inconjurat mereu de binefacerile lumii tehnologice a zilelor noastre. Impactul educatorului este astfel mai important ca oricand.
De asemenea, a trecut vremea in care copilul sa fie educat in principiile unei autoritati intransigente, prin obedienta si memorare. Astazi, mai mult decat oricand, este important ca un copil sa-si dezvolte curiozitatea si aptitudinile native, ca sistemul educational sa-i provoace interesul si imaginatia, sa-l pasioneze si sa-i potenteze spiritul de initiativa. In ultimul secol, s-au dezvoltat diferite sisteme educationale alternative fata de sistemul clasic de invatamant, iar sistemul Montessori este, prin excelenta, un sistem de succes care a cucerit interesul si aprecierea specialistilor, dar mai ales al parintilor si copiilor din Europa, America si nu numai.
A fost deosebit de interesant sa putem beneficia de explicatiile ample si competente ale doamnei Ligia Stanciu, presedinta Fundatiei Montessori Romania.
Ajungi astfel sa vezi lumea altfel si regreti sincer ca nu ai beneficiat si tu de acest sistem educational provocator si performant.
In acelasi timp, intalnirea a fost cu atat mai savuroasa cu cat am avut ocazia sa degustam si nenumarate tipuri de polen pur si crud, precum cel de trandafir salbatic, de salcie, paducel, mar, prun, iarba neagra, castan dulce si mur, fiecare cu alte efecte benefice pentru sanatatea noastra. Iar aceste efecte - prezentate de Cecilia Caragea, consultant comunicare pentru Apiland - sunt maximizate de faptul ca acest polen este absolut natural, complet neprelucrat, fiind congelat imediat dupa recoltare, astfel incat el isi conserva toate principiile active, intreaga sa forta terapeutica. Iar atunci cand este produs de Apiland, producatorul roman de produse apicole apreciat in intreaga lume, calitatea este garantata. Polenul - avand un continut extrem de mic de apa - nu ingheata, putand fi consumat imediat dupa scoaterea lui din congelator si, mai mult, suporta perfect transportul nefiind afectat de scurte perioade de cateva zile in care este plasat la temperatura inconjuratoare. Polenul crud si pur este extrem de important pentru stimularea sistemului nostru imunitar, mai ales acum in pragul declansarii epidemiilor de gripa. El este insa deosebit de important si pentru sustinerea si dezvoltarea generala a copiilor si, poate, mai ales, din punct de vedere al performantelor lui intelectuale si al echilibrului emotional. Astfel, intalnirea noastra a fost pe cat de interesanta tot pe atat de placuta.
Va asteptam cu drag la urmatoarele noastre intalniri Cool, Dacic Cool!

Comentarii (1)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy