Joi, 7 Jul

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Evenimente Dacic Cool Ziua Internationala a Rezolvarii Conflictelor, sarbatorita la o intalnire Dacic Cool

Ziua Internationala a Rezolvarii Conflictelor, sarbatorita la o intalnire Dacic Cool

Email Imprimare

Dat fiind interesul deosebit suscitat de avantajele medierii, ne-am continuat seria intalnirilor Dacic Cool desfasurate cu sprijinul Consiliului de Mediere, pentru a putea lamuri cat mai multe situatii concrete in care medierea poate interveni cu succes in sprijinul nostru. De data aceasta, la intalnirea noastra din data de 16 octombrie, de la Urbanesc, ne-am bucurat de participarea doamnelor Nicoleta Pirvan si Emilia Oprea, doua mediatoare cu experienta care ne-au ajutat sa gasim raspunsuri nu numai la intrebarile privind tema anuntata, legata de modul in care ne putem apara in fata incorectitudinilor furnizorilor, ci in acelasi timp la multe alte intrebari privind diferite situatii de interes pentru participantii la aceasta noua intalnire Dacic Cool. Aceasta intalnire a avut insa si o semnificatie deosebita, ea avand loc chiar in ajunul Zilei Internationale de Rezolvare a Conflictelor. Aceasta zi, care se celebreaza in fiecare a treia zi de joi din octombrie, a fost serbata pentru prima data in 2005 din initiativa Asociatiei pentru Rezolvarea Conflictelor din Statele Unite ale Americii, ACR USA. Initiativa a fost promovata mai ales pentru a stimula rezolvarea amiabila a conflictelor in scoli, familii, companii si comunitati prin metode pasnice, apeland la atat de eficientele proceduri de mediere, fara a pierde din vedere arbitrajul, negocierea, concilierea si alte mijloace amiabile de solutionare a conflictelor.

Competenta invitatelor noastre, in contextul importantei acestei celebrari cu semnificatii atat de importante, a facut ca intrebarile si discutiile noastre sa acopere un camp vast de probleme si sa conduca la lamurirea multor probleme ridicate de participantii la aceasta noua intalnire. Discutiile ne-au demonstrat inca odata interesul deosebit pe care publicul nostru il acorda problematicii medierii si avantajelor majore de care fiecare dintre noi poate beneficia apeland, atunci cand are nevoie, la serviciile de mediere.
In acelasi timp, am avut posibilitatea sa ne bucuram si de deliciosul polen pur si crud de la Apiland, care nu are cum sa nu te cucereasca cu gustul lui delicios si atat de variat, in functie de florile din care a fost cules. Iar daca tii cont si de binefacerile lui, satisfactia este cu atat mai mare.
Si - nu mai putin important - a fost locul in care a avut loc aceasta intalnire, caci Urbanesc, localul de pe strada Pictor Stefan Luchian, nr. 17, Sector 2, Bucuresti, nu este un restaurant ca oricare altul. El reprezinta un concept aparte, bazat pe ideea de arta si stil urban, o casa pentru sufletul omului de oras, un spatiu deschis pentru arta, cultura si design.
A fost locul ideal in care sa putem discuta, sa ne putem informa cu adevarat despre modul real in care ne poate ajuta medierea. O problema care tine de eficienta, dar in acelasi timp de o noua mentalitate, de un nou mod de a vedea si rezolva conflictele. A fost modul nostru de a sarbatori Ziua Internationala a Rezolvarii Conflictelor. O intalnire reusita, pentru care suntem recunoscatori doamnelor Nicoleta Pirvan si Emilia Oprea, care au avut bunavointa sa ne daruiasca o minunata dupa-amiaza, lamurindu-ne atatea intrebari gratie experientei si competentelor domniilor lor.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy