Sambata, 20 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Evenimente Dacic Cool Fructul dulce... mult aduce!

Fructul dulce... mult aduce!

Email Imprimare

Pentru parinti, una dintre marile problemele ale alimentatiei copiilor este reprezentata de dulciuri. Ochii vad, inima cere... cum se spune! Reclamele de la televizor, precum si dorinta de a-i imita pe colegii de la gradinita sau de la scoala ii fac pe cei mici sa-si doreasca mereu mai multe dulciuri. Desigur, gustul dulce este preferatul copiilor, asa ca nu e nevoie de prea mult pentru a-i convinge. Odata ce au dat de el, il vor dori mereu, in fiecare zi.
Problema este ca dulciurile, cu cat sunt mai rafinate, cu atat sunt mai nocive, fiind pline de coloranti, conservanti, aditivi alimentari etc. In plus, ne "pacalesc", dandu-ne multe calorii si senzatia de satietate cand de fapt aportul lor alimentar este foarte mic sau zero.
Cum putem evita dulciurile? Cea mai simpla metoda este sa le inlocuim cu alimente dulci, dar sanatoase. Mierea este cu siguranta una dintre optiuni. Copiii o pot pune in ceai, in lapte sau o pot consuma ca atare. O alta optiune sanatoasa este reprezentata de fructe. Acestea pot fi consumate proaspete sau uscate (prune, stafide), pot fi pasate, eventual impreuna cu biscuiti sau cu iaurt, sau pot fi mancate sub forma de compoturi, dulceturi, gemuri si marmelade.

Fiind foarte dulci, dulceturile le vor satisface copiilor dorinta de dulce, furnizandu-le in acelasi timp substante deosebit de necesare organismului. Insa aici trebuie sa fim atenti ce fel de dulceturi si gemuri alegem. Oferta e vasta, dar nu intotdeauna sanatoasa! Desigur, ideal ar fi sa le facem noi, acasa, din ingrediente naturale 100%, ca pe vrema bunicilor. Insa nu intotdeauna avem timp sa facem asta. De aceea, vom cauta in magazine acele dulceturi care sunt in mod garantat naturale si, daca se poate, bio. Acestea contin pulpa de fruct in cantitate mare (55-70%), sunt indulcite tot in mod natural, cu suc concentrat de mar, si nu contin conservanti, coloranti sau indulcitori suplimentari (zahar etc.).
Unele dulceturi sunt foarte dulci, cum ar fi cea de caise, altele sunt foarte sanatoase, cum sunt cele de afine si de catina. Avem de unde alege! Iar una dintre marcile autohtone care ofera astfel de dulceturi 100% naturale este Topoloveana. Dulceturile Topoloveana contin foarte multe fibre alimentare (solubile si insolubile), care ajuta digestia, insa au un continut glicemic redus.
Dulceata de topinambur Topoloveana contine mai ales inulina, o fibra solubila care previne unele boli si stimuleaza sistemul imunitar. In plus, distruge bacteriile patogene din intestin, combatand constipatia, stimuleaza absorbtia mineralelor, mai ales a calciului, scazand riscul osteoporozei, scade trigliceridele si acizii grasi, reducand riscul de ateroscleroza, si reduce absorbtia zaharului din sange, prevenind diabetul zaharat.
Dulceata de caise de la Topoloveana contine jumatati de fructe. Caisele sunt foarte nutritive, fiind bogate in vitamine (A, B2, B3, C), in minerale si in zaharuri. Ele ajuta la regenerarea tesuturilor (mai ales a celui nervos) si la digestie, prevenind constipatia.
Dulceata de catina Topoloveana contine fructe intregi si este, si ea, foarte benefica pentru sanatate. Catina este recunoscuta pentru continutul extrem de mare de vitamine (mai ales C, E si carotenoide, precursori ai vitaminei A, precum si B1, B2, F, PP si provitamina D), de minerale, acizi grasi nesaturati omega 3, omega 6 si omega 9, acid oleic si aminoacizi esentiali.
Dulceata de afine ecolgice Topoloveana este si ea foarte dulce, continand 70% afine si 30% suc concentrat de mar. Este bogata in antioxidanti, vitamine si fibre alimentare solubile si insolubile (16,5%).
Cu ocazia unei intalniri Dacic Cool am avut si noi ocazia sa degustam aceste patru dulceturi naturale Topoloveana, alaturi de cateva dintre cititoarele noastre, care sunt si mamici.
Prin urmare, daca aveti copii care va cer mereu dulce, incercati sa inlocuiti dulciurile superprocesate si artificiale cu acest aliment deosebit de sanatos si gustos, dulceata!

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy