Sambata, 20 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Traditii Semnificatia numelui Sofia, frumusetea intelepciunii

Sofia, frumusetea intelepciunii

Email Imprimare

Sofia este un prenume des intalnit astazi la aproape toate popoarele europene, dar a inceput sa fie folosit destul de des inca din primele veacuri crestine. La greci, numele Sophia era folosit cu mult inaintea aparitiei crestinismului, fiind numele zeitei intelepciunii. Sophia este inrudit cu mai vechiul nume compus Sophokles, devenit celebru datorita marelui poet tragic grec Sofocle (497-405 i. H.). Se spune ca impunatoarea biserica Sfanta Sofia din Constantinopol ar fi fost inaltata de Imparatul Iustinian pentru a glorifica intelepciunea divina, sophia, adica intelepciunea, fiind unul dintre cele sapte atribute ale Duhului Sfant, potrivit doctrinei crestine. Sfanta Mucenita Sofia este sarbatorita in calendarul ortodox pe 17 septembrie. Probabil cea mai celebra purtatoare a acestui nume este superba actrita italiana Sophia Loren, interpreta unor roluri memorabile in filme precum La Ciociara (1960) - pelicula pentru care a fost distinsa cu Premiul Oscar, Cidul (1961) sau Pret-a-Porter (1994).

Pe numele sau real Sofia Villani Scicolone, Sophia Loren s-a nascut la Roma, pe 20 septembrie 1934. Cel care i-a schimbat numele adevarat in Sophia Loren este producatorul Carlo Ponti, care avea sa-i devina sot. El i-a intuit talentul si expresivitatea, incredintandu-i primul rol major din cariera, Aida (1953), in ecranizarea operei omonime a lui Giuseppe Verdi. Sophia Loren este considerata cea mai premiata actrita italiana a tuturor timpurilor, din palmaresul ei facand parte, pe langa Premiul Oscar, un Glob de Aur, un Premiu Grammy, un Premiu BAFTA si un Premiu Laurel. De-a lungul carierei, Sophia Loren a colaborat cu regizori de renume, printre care Federico Fellini, Luchino Visconti, Michelangelo Antonioni si Vittorio De Sica.

Etimologie
Numele grec Sophia este identic cu substantivul comun care inseamna intelepciune. Se pare ca tocmai datorita semnificatiei sale acest nume a fost purtat frecvent de primii crestini.
Exemplul cel mai elocvent este cel al Sfintei Mucenite Sofia, sarbatorita, in calendarul ortodox, pe 17 septembrie. Sfanta Mucenita Sofia a trait in Imperiul Roman, in timpul domniei Imparatului Hadrian, in secolul al II-lea d. H. A avut trei fiice, pe care le-a botezat cu numele celor trei virtuti teologice: Pistis - credinta, Elpis - nadejdea si Agapis - dragostea. Prefectul provinciei in care locuiau le-a denuntat autoritatilor pentru ca erau crestine, iar Imparatul le-a poruncit sa aduca jertfa zeitei Artemis. Pentru ca au refuzat, Hadrian a poruncit sa fie omorate mai intai fiicele, pentru a spori suferinta mamei lor. Sfanta Sofia a luat trupurile celor trei fete si le-a ingropat pe un deal, in afara cetatii. Dupa trei zile de rugaciune la mormantul acestora, ea si-a dat duhul in mainile Domnului. Sfanta Mucenita Sofia este considerata ocrotitoarea mamelor care se roaga pentru copiii lor.

Derivate de la prenumele Sofia:
Sofica, Sofita, Sofi, Sofiana, Sofian, Fica, Fia

Personalitati cu numele Sofia:
Sofia Vicoveanca (n. 1941)
Sophia Loren (n. 1934), Regina Sofia a Spaniei (n. 1938), Sofia Coppola (n. 1971)

Predispozitii ale persoanelor cu numele Sofia:
Se crede ca toti cei botezati cu acest nume sau cu un nume derivat vor fi haraziti de catre Dumnezeu cu judecata inteleapta. Personalitati aparte, cele care poarta numele Sofia sunt adesea firi enigmatice, inconjurate de o aura de mister. Pot fi extravertite, curajoase, independente, dinamice sau, din contra, introvertite si cerebrale. Sofia poate fi, pe rand, indrazneata si cuceritoare, apoi timida. Numele pe care il poarta ii ofera, bineinteles, deschidere catre sferele inalte ale filosofiei. Se pare ca ar avea inclinatii catre profesiile din domeniul modei, publicitatii si turismului. (Foto: Wikipedia, Wikipedia

Cadouri Dacic Cool, de sarbatoarea Sfintei Mucenite Sofia (17 septembrie). Promotie dedicata celor cu numele Sofia

Promotia Dacic Cool 2016 se desfasoara in perioada 15-17 septembrie 2016. Toate persoanele cu numele Sofia sau cu nume derivate precum Sofica, Sofita, Sofi, Sofiana, Sofian etc., vor primi cadou, din partea magazinului online Dacic Cool, in cazul in care comanda produse in valoare de 100 lei, pe langa promotiile active in magazin, un sapun cu miere si propolis 100 g de la Apiland.

Promotia Dacic Cool 2015 se desfasoara in perioada 14-17 septembrie 2015. Toate persoanele cu numele Sofia sau cu nume derivate precum Sofica, Sofita, Sofi, Sofiana, Sofian etc., vor primi cadou, din partea magazinului online Dacic Cool, in cazul in care comanda produse in valoare de 100 lei, pe langa promotiile active in magazin, un sapun cu miere si propolis 100 g de la Apiland.

Promotia Dacic Cool 2014 se desfasoara in perioada 12-17 septembrie 2014. Toate persoanele cu numele Sofia sau cu nume derivate precum Sofica, Sofita, Sofi, Sofiana, Sofian etc., vor primi cadou, din partea magazinului online Dacic Cool, in cazul in care comanda produse in valoare de 100 lei, pe langa promotiile active in magazin, un sapun cu miere si propolis 100 g de la Apiland.

Promotia Dacic Cool 2013 se desfasoara in perioada 10-17 septembrie 2013. Toate persoanele cu numele Sofia sau cu nume derivate precum Sofica, Sofita, Sofi, Sofiana, Sofian etc., vor primi cadou, din partea magazinului online Dacic Cool, in cazul in care comanda produse in valoare de 100 lei, pe langa promotiile active in magazin, un gel de dus crema Herbals cu piersica si avocado de la Gerocossen.

Promotia Dacic Cool 2012 se desfasoara in perioada 12-17 septembrie 2012. Toate cele cu numele Sofia, dar si persoanele care poarta nume derivate, precum Sofica, Sofita, Sofi, Sofiana, Sofian etc., vor primi cadou, din partea Magazinului online Dacic Cool, dublarea comenzii.
Dublarea se va aplica doar pentru comenzile lansate in perioada 12-17 septembrie de catre persoanele cu nume derivat de la Sofia, pentru o singura comanda, in limita sumei de 200 de lei, adica ceea ce se comanda peste suma de 200 de lei nu se dubleaza. Astfel, pentru fiecare produs comandat se va acorda inca un produs cadou (in limita sumei de 200 de lei).
Daca in cazul unui produs s-a ajuns la limita stocului disponibil, se va acorda cadou un alt produs stabilit de comun acord.

Le uram tuturor sarbatoritilor La Multi Ani!
Pentru orice lamuriri suplimentare, ne puteti contacta prin email  ( Aceasta adresa de e-mail este protejata de spamboti; aveti nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza ) sau la numerele de telefon: 021.225.05.07, 0787.88.46.05 (de luni pana vineri intre orele 9.00 si 18.00).

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.