Marti, 23 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Locuri De Pretutindeni Siria, leaganul civilizatiilor

Siria, leaganul civilizatiilor

Email Imprimare

Siria este considerata a fi una dintre cele mai frumoase si interesante destinatii din lume, deseori numita si leaganul civilizatiilor, locul unde au fost inventate primele alfabete ce au condus la alfabetul modern, locul unde civilizatia a inceput sa se dezvolte acum zece mii de ani, Siria reprezentand punctul de rascruce al civilizatiilor antice. Prin Siria treceau drumurile comerciale intre Marea Caspica, Oceanul Indian, Marea Neagra si... Drumul Matasii. Cu greu ai putea gasi o civilizatie care sa nu fi lasat aici urme importante si care sa nu fi fost marcata de indelungata istorie a Siriei.

Cu toate acestea, Siria reprezinta inca o prezenta modesta la nivelul turismului mondial. Acest lucru poate fi explicat de framantata istorie postbelica, dar in nici un caz de modul in care vei fi primit in aceasta tara. Sirienii sunt extrem de prietenosi si de ospitalieri. Este o societate traditionala, cu o indelungata istorie culturala, cu accentul pus pe familie, religie, educatie, disciplina si respect.
Din 2001, de cand Bashar al-Assad a preluat de la tatal sau conducerea Siriei, tara s-a modernizat in mod continuu, cu o administratie in continuu proces de liberalizare, chiar daca mai sunt multe puncte in care ea este criticata in continuare. In acelasi timp, guvernul a acordat in permanenta o atentie speciala nenumaratelor monumente istorice.
Stravechile orase Damasc, Alep si Bosra sunt prezente in Unesco's World Heritage List, la fel precum orasul-ruina Palmyra.

Informatii generale
Geografia si clima
Istoria veche
Istoria secolelor XX-XXI

Alte articole recomandate: Orase siriene



 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.