Vineri, 26 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Locuri De Pretutindeni Un inedit muzeu al mierii

Un inedit muzeu al mierii

Email Imprimare

In lume exista multe muzee ciudate si inedite. Unul dintre ele este exceptionalul Muzeu al Mierii din Franta. A fost infiintat de catre Émile si Chantal Molès in anul 1994, in localitatea Gramont, iar astazi reprezinta un adevarat reper turistic al regiunii Midi-Pyrénées (Pirineii de Sud). Muzeul este amenajat cu grija, avand o scenografie aparte, pe fundalul careia ni se prezinta istoria apiculturii pe mapamond. Exista acolo peste 150 de stupi, confectionati din paie, rachita, lemn sau argila, unii sculptati, altii multicolori, insotiti de mii de accesorii care ne dau o idee despre modul in care a fost recoltata mierea de-a lungul timpului.

Practic, in acest muzeu putem vedea, bine pastrate, toate tehnicile si traditiile vechi legate de stuparit, de miere si de celelalte produse ale stupului, atat din Franta, cat si din tari precum Germania, Africa de Sud, Benin, Burkina Faso, Burundi, Guineea, Spania, Kenia, Mexic, Filipine, Portugalia, Senegal, Nepal, Sicilia, regiunea Amazonului, Turcia, Indonezia, Madagascar, Mali, Maroc etc.

Emile Molès este un apicultor pasionat, detinand peste o mie de stupi cu albine din rasa locala si producand peste 12 tipuri diferite de miere, in functie de sezonul si de locul in care isi amplaseaza stupii de-a lungul intregii regiuni Lomagne. De asemenea, el obtine unele tipuri de miere pretentioase, de cea mai buna calitate. Albinaritul este o munca de indelungata si migaloasa, care cere rabdare, dar care ii permite sa expuna acum in magazinul muzeului o gama larga de elixiruri apicole din productia proprie: miere de toate felurile, polen, laptisor de matca, propolis, hidromel, otet de miere, dar si binecunoscuta pain d'épices (paine din faina de secara, miere si mirodenii), drajeuri din miere, fructe uscate cu miere, lumanari din ceara, produse cosmetice pe baza de miere etc.

In luna mai, muzeul este deschis in fiecare week-end si de sarbatori. Intre 1 iunie si 30 septembrie, muzeul e deschis zilnic cu exceptia zilei de miercuri. Intre 1 octombrie si 30 aprilie, poate fi vizitat cu programare prealabila doar de catre grupuri de peste 10 persoane.
Vizitarea muzeului beneficiaza de un ghid si dureaza aproximativ 30 de minute, fiind urmata de un film video de 20 de minute si de o degustare de produse apicole. (Foto: Le Musee du Miel)


Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.