Vineri, 19 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Romania Mea Articole despre Romania mea Istorie si mit la Castelul Bran

ROMANIA MEA

Romania in imagini

Loading images
loading
Cabana Piatra Mare si Defileul Sapte Scari Cladiri din Bucuresti Parcuri din Bucuresti Bucurestiul inedit Cetatea Rasnov Orsova Siriu Bucurestiul vazut de pe Arcul de Triumf Vulcanii Noroiosi Romania vazuta de Andra Baiasu Romania vazuta de Mihai Chiorean Barajul Oasa si Cheile Turzii Gradina Cismigiu, Bucuresti Romania vazuta de Alexandra Valentina Bobocea Vechi si nou in Romania mea de Mihai Chiorean Romania vazuta de Oana Alexandra Stanciu Clisura Dunarii Gradina Botanica din Cluj-Napoca

Articole despre Romania mea & Povesti & Pareri

Istorie si mit la Castelul Bran

Email Imprimare

Castelul Bran se afla la aproximativ 30 de kilometri de orasul Brasov, in Pasul Rucar-Bran, pe soseaua care leaga Brasovul de Campulung Muscel. Construit pe o stanca, castelul adaposteste in prezent Muzeul Bran. Prima atestare documentara a Castelului Bran este din anul 1377, cand regele Ungariei, Ludovic I de Anjou, a acordat brasovenilor permisiunea de a construi o cetate din piatra la Bran, pe locul unei foste fortarete. La data de 1 decembrie 1920, Consiliul Orasenesc al Brasovului a donat castelul reginei Maria, ca recunostinta pentru contributia adusa la infaptuirea Marii Uniri din 1918.

Castelul a fost restaurat in perioada 1920-1927, sub conducerea arhitectului Curtii Regale, Carol Liman. Regina Maria a iubit nespus de mult castelul, in timpul sau, acesta a cunoscut o perioada infloritoare. Inima reginei a fost depusa in firida unei stanci, la Bran, vizavi de castel, adusa fiind de la Balcic, dupa ce Cadrilaterul a fost pierdut de Romania, in anul 1940.
In anul 1938, fiica reginei Maria, principesa Ileana, a primit prin testament castelul, dar in anul 1948 familia regala a fost alungata din tara de catre regimul comunist, iar Castelul Bran a intrat in proprietatea statului. Aflat in stare de degradare, castelul a fost inchis in anul 1987, fiind redeschis in anul 1993, dupa efectuarea unor lucrari de restaurare. Astazi, Castelul Bran este proprietatea urmasului Principesei Ileana, Dominic de Habsburg.
Motivul principal pentru care turistii straini aleg sa viziteze Castelul Bran este insa legat de legenda lui Dracula. Mitul are la baza romanul de fictiune Dracula, publicat in anul 1897, la Londra, avandu-l ca autor pe scriitorul irlandez Bram Stoker. Vlad Ţepes a fost asociat cu Dracula, chiar daca istoricii nu confirma prezenta indelungata a domnitorului Tarii Romanesti la castel.
In curtea castelului este amenajat un muzeu al satului ce prezinta viata taranilor din zona Rucar-Bran. Comuna Bran ofera multiple posibilitati de cazare, localitatea este recunoscuta si dupa numarul mare de pensiuni cochete ce isi asteapta turistii atat vara, cat si in sezonul rece. (Oana-Nicoleta Rosu)


Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.