Joi, 18 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Romania Mea Articole despre Romania mea Baile Felix, un colt de rai

ROMANIA MEA

Romania in imagini

Loading images
loading
Cabana Piatra Mare si Defileul Sapte Scari Cladiri din Bucuresti Parcuri din Bucuresti Bucurestiul inedit Cetatea Rasnov Orsova Siriu Bucurestiul vazut de pe Arcul de Triumf Vulcanii Noroiosi Romania vazuta de Andra Baiasu Romania vazuta de Mihai Chiorean Barajul Oasa si Cheile Turzii Gradina Cismigiu, Bucuresti Romania vazuta de Alexandra Valentina Bobocea Vechi si nou in Romania mea de Mihai Chiorean Romania vazuta de Oana Alexandra Stanciu Clisura Dunarii Gradina Botanica din Cluj-Napoca

Articole despre Romania mea & Povesti & Pareri

Baile Felix, un colt de rai

Email Imprimare

Cateodata, simtim nevoia unei minivacante, mai deosebite, sa fim tratati "regeste" sau macar la standarde inalte (de patru sau mai multe stele), vacanta, in care sa ne relaxam, sa uitam de toate problemele si sa-i lasam pe altii sa aiba grija de noi! Sa ne impartim ziua intre sedinte de masaj si tratamente de ingrijire corporala, balaceli repetate in piscine cu apa termala, reprize de sauna si jacuzzi, pauze de somn si mese copioase. O adevarata renastere, menita a ne reda energia de care avem nevoie pentru a o lua de la capat, ne incarca bateriile pentru alte cateva luni de munca, timp in care nu ne ramane decat sa visam la ceea ce am trait si sa ne dorim cu ardoare sa ne reintoarcem.

Cu toate ca nu este cea mai vestica statiune balneara din tara (Baile Calacea se afla situate ceva mai aproape de Occident), Baile Felix sunt, cu siguranta, cea mai occidentala, sub aspectul serviciilor oferite si al posibilitatilor de cazare si agrement. Sunt cea mai mare statiune balneara, cu regim permanent, din Romania si ocupa o pozitie secunda, dupa litoral, in privinta numarului de locuri de cazare.
Teritoriul poarta numele calugarului care a descoperit in anul 1000 izvoarele termale existente aici (in 1896, in cadrul unei expozitii mondiale, aceste ape termale au primit chiar diploma si medalia de aur!). Desi datele despre locul mentionat sunt mult mai vechi, figurand si in anumite scrieri de la Vatican, statiunea incepe sa se dezvolte abia la sfarsitul sec. al XIV-lea, avand ca simbol floarea de lotus. Asezate in campia Crisurilor, la o altitudine de 150 m, Baile Felix beneficiaza de un climat continental moderat, de ses, cu ierni blande si veri temperate, cu influenta mediteraneeana, ideala pentru turismul balnear. Prin urmare, conditii optime de relaxare, vacanta, odihna si recuperare.
Statiunea a avut din start un mare avantaj fata de "omoloagele" ei balneare din sud - pozitionarea fata in fata cu vecinul ungur. Pachetele de spa & wellness, care atrageau multi turisti romani, i-au determinat pe intreprinzatorii bihoreni sa ia atitudine, raspunzand concurentei si reusind, in cativa ani, sa aduca Baile Felix la standarde occidentale. Si, din 2012, cu siguranta, telul a fost atins - de la all inclusive la aqua park-uri, exista aici de toate pentru toti, indiferent de nationalitate.
O statiune "pentru toate varstele si toate mofturileâ€, plina de verdeata, cu lacuri artificiale, unde se gasesc numeroase specii de pesti, de marimi si culori diferite, cu nuferi albi (adusi din Baile 1 Mai), pur si simplu magnifici, ramanand in amintirea ta pentru totdeauna! Acestora li se alatura cateva specii de lotusi aclimatizate la Baile Felix, respectiv Nelurnuncifera – provenind din India si Pakistan, Nymphea zanzibarena – din Africa, Aeibornia crasepis – din Asia si Africa.
Este adevarat ca vacantele trebuie sa-ti aduca mereu ceva nou, dar, daca astfel de vacante sunt adevarate binecuvantari pentru suflet, trebuie sa ne gandim din cand in cand si la corpul nostru si la toate elementele lui componente – sa avem grija de el si sa-l tratam cu respect, sa-l rasfatam din cand in cand, pentru ca un corp sanatos ne poate ajuta sa descoperim lumea si sa muncim "cu drag si spor" pentru a ne permite vacante "calatoare" in fiecare an. Si unde, daca nu intr-un centru special amenajat pentru asa ceva? Raspunsul este Hotel & Aqua Park Resort President - o oaza de liniste, rasfat si relaxare: piscina in aer liber - 5 piscine exterioare, piscina acoperita - 13 piscine interioare, piscina cu apa termala, SPA - masaj, bazin cu valuri, grota mediteraneeana, zona de relaxare si linistire, sauna turceasca, sauna finlandeza, sala fitness. Toate realizand un impact fenomenal asupra starii de bine si a sanatatii, intr-un colt de rai din tara noastra! (Doina Ana Butman)

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.