Marti, 16 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Romania Mea Articole despre Romania mea Schimbarea la Fata a Domnului sau Obrejenia

ROMANIA MEA

Romania in imagini

Loading images
loading
Cabana Piatra Mare si Defileul Sapte Scari Cladiri din Bucuresti Parcuri din Bucuresti Bucurestiul inedit Cetatea Rasnov Orsova Siriu Bucurestiul vazut de pe Arcul de Triumf Vulcanii Noroiosi Romania vazuta de Andra Baiasu Romania vazuta de Mihai Chiorean Barajul Oasa si Cheile Turzii Gradina Cismigiu, Bucuresti Romania vazuta de Alexandra Valentina Bobocea Vechi si nou in Romania mea de Mihai Chiorean Romania vazuta de Oana Alexandra Stanciu Clisura Dunarii Gradina Botanica din Cluj-Napoca

Articole despre Romania mea & Povesti & Pareri

Schimbarea la Fata a Domnului sau Obrejenia

Email Imprimare

Ziua de 6 august este sarbatoarea Schimbarii la Fata a Domnului nostru Iisus Hristos, sau Obrejenia. Schimbarea la Fata a lui Iisus Hristos are ca semnificatie momentul in care Apostolii Mantuitorului, aflati pe muntele Tabor, s-au convins ca acesta nu este doar un proroc al lui Dumnezeu, ci Fiul Sau.
Se spune ca in aceasta zi nu se calatoreste, vremea se schimba si toamna e pe aproape. Traditiile si obiceiurile din batrani spun ca cei ce nu tin aceasta sarbatoare vor fi vestejiti si uscati ca florile care incep sa se vestejeasca. Gospodinele care spala vor fi napadite de paduchi si plosnite. Cine isi spala parul, acesta nu va mai creste, femeile insarcinate care se vor ruga si vor posti vor naste prunci sanatosi. Cei care se vor scalda in ape repezi de munte vor raci si se vor imbolnavi. Cei ce vor avea suferinte trupesti ori sufletesti de vor privi plecarea berzelor, asa suferintele lor se vor duce ca ele. Se culeg ultimele plante de leac si mere, prune, struguri, care se duc la biserica pentru a fi sfintite, si se dau de pomana. Se sfintesc gradinile, boabele de grau  pentru ca anul ce vine totul sa dea rod, sa fie belsug. Cine se cearta in aceasta zi se va certa tot anul asa pana in anul ce vine, in ziua de 6 august. Sa ne rugam, sa postim, sa fim mai buni, dragii mei, pentru a sarbatori cum se cuvine aceasta zi! (Gabriela Rotaru, Foto: Ziarul Lumina)

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.