Joi, 25 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Romania Mea Articole despre Romania mea In vizita la Biserica fortificata Saschiz

ROMANIA MEA

Romania in imagini

Loading images
loading
Cabana Piatra Mare si Defileul Sapte Scari Cladiri din Bucuresti Parcuri din Bucuresti Bucurestiul inedit Cetatea Rasnov Orsova Siriu Bucurestiul vazut de pe Arcul de Triumf Vulcanii Noroiosi Romania vazuta de Andra Baiasu Romania vazuta de Mihai Chiorean Barajul Oasa si Cheile Turzii Gradina Cismigiu, Bucuresti Romania vazuta de Alexandra Valentina Bobocea Vechi si nou in Romania mea de Mihai Chiorean Romania vazuta de Oana Alexandra Stanciu Clisura Dunarii Gradina Botanica din Cluj-Napoca

Articole despre Romania mea & Povesti & Pareri

In vizita la Biserica fortificata Saschiz

Email Imprimare

Comuna Saschiz este situata in judetul Mures, in partea de sud-est a Podisului Tarnavelor, la 20 de kilometri de Sighisoara, spre Brasov. La inceputul Evului Mediu, Saschizul a fost locuit de secui, dupa care acestia s-au mutat spre est, lasand locul sasilor. Acestia au ridicat Cetatea taraneasca, la aproximativ doi kilometri de sat, pe culmea unui deal. Mica distanta a facut ca biserica fortificata din mijlocul satului sa capete rolul principal de refugiu al satenilor.

Biserica Sfantul Stefan din Saschiz a fost construita intre anii 1493 si 1496, din piatra de cariera, in stil gotic, pe locul unde fusese o bazilica romanica. Turnul cu Ceas al bisericii este o constructie masiva superba, cu acoperisul imbracat in tigla smaltuita, divers colorata, care are prevazute niveluri cu guri de tragere. Ultimele caturi sunt ridicate din caramida, celelalte fiind din piatra.
Se spune ca Turnul din Saschiz a fost model pentru actualul Turn cu Ceas din Cetatea Medievala Sighisoara. Turnul a fost refacut in anul 1832, dupa ce trecuse prin doua devastatoare incendii. La fereastra etajului superior exista o figurina numita Bogdan, care acompaniaza bataile ceasului. Intreg ansamblul a fost inconjurat de un puternic zid de aparare, biserica fiind proiectata inca de la inceput ca fortareata.
Biserica evanghelica fortificata din Saschiz face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO. Biserica este usor accesibila vizitatorilor, fiind situata chiar pe marginea DN13. Turnul bisericii a fost reabilitat complet, cu fonduri europene, lucrarile fiind finalizate in acest an. (Oana-Nicoleta Rosu)

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.