Joi, 25 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Romania Mea Parerea mea Un partener de viata optimist te protejeaza de Alzheimer

ROMANIA MEA

Romania in imagini

Loading images
loading
Cabana Piatra Mare si Defileul Sapte Scari Cladiri din Bucuresti Parcuri din Bucuresti Bucurestiul inedit Cetatea Rasnov Orsova Siriu Bucurestiul vazut de pe Arcul de Triumf Vulcanii Noroiosi Romania vazuta de Andra Baiasu Romania vazuta de Mihai Chiorean Barajul Oasa si Cheile Turzii Gradina Cismigiu, Bucuresti Romania vazuta de Alexandra Valentina Bobocea Vechi si nou in Romania mea de Mihai Chiorean Romania vazuta de Oana Alexandra Stanciu Clisura Dunarii Gradina Botanica din Cluj-Napoca

Articole despre Romania mea & Povesti & Pareri

Un partener de viata optimist te protejeaza de Alzheimer

Email Imprimare

Daca partenerul dvs. este un optimist, prin natura lui, nu numai ca va ajuta sa vedeti partea frumoasa a vietii, dar va protejeaza si de boala Alzheimer, potrivit unui studiu al Universitatii din Michigan. Imbatranirea alaturi de un optimist ar ajuta la eliminarea problemelor de sanatate, in special a bolii Alzheimer. Este ceea ce au relevat cercetatorii americani, dupa ce au urmarit aproape 45.000 de cupluri heterosexuale, timp de 8 ani. Dupa ce au masurat optimismul participantilor si au evaluat functiile cognitive, la fiecare doi ani, oamenii de stiinta au descoperit o legatura potentiala intre a fi casatorit cu cineva pozitiv si debutul ulterior al dementei si al altor afectiuni ale creierului.

Voia buna si increderea, aliatii sanatatii
William Chopik, profesor asistent de psihologie si coautor al studiului, explica: Petrecem mult timp cu partenerii nostri, si continua, ei ne pot incuraja sa facem exercitii fizice, sa mancam mai sanatos sau sa ne reaminteasca sa luam medicamentele noastre. Cand partenerul dvs. este optimist si sanatos, asta aduce beneficii similare pentru propria viata. Impreuna, cu voie buna, aveti un viitor mai luminos, traind mai mult si evitand bolile cognitive. Intr-adevar, a trai alaturi de cineva pozitiv, activ si fericit ar ajuta la adoptarea (si mentinerea) obiceiurilor mai sanatoase, cum ar fi jocurile mintii, sportul si mancarea sanatoasa. Multe studii anterioare au aratat deja ca daca renuntati la fumat sau incepeti sa faceti exercitii fizice, sotul/sotia dvs. este mai probabil sa faca acelasi lucru dupa aceea. Stilul de viata joaca un rol important in prevenirea dementei si a bolii Alzheimer. Optimistii dau un exemplu, iar partenerii le lor urmeaza exemplul, a concluzionat expertul.

Impartasirea amintirilor – cheia prevenirii imbolnavirilor
Sa traiesti cu cineva cu care sa impartasesti experiente pozitive protejeaza si memoria. Cercetarile au evidentiat si acest aspect. Au descoperit ca, atunci cand cuplurile isi amintesc impreuna experientele lor comune, apar detalii mai bogate si asta ii ajuta sa pastreze vii amintirile celuilalt. Actuala populatie a globului imbatraneste rapid, iar identificarea factorilor care ne permit sa imbatranim frumos, bine si sanatos si sa avem o functionare intacta, corecta a creierului devine o problema din ce in ce mai presanta. Studiul nostru a identificat optimismul partenerului ca pe un factor psihosocial suplimentar, care ar putea ajuta la maximizarea functionarii cognitive a oamenilor, de-a lungul vietii.

Sa fii increzator... asta se invata!
Cercetatorii au descoperit ca cei care sunt optimisti contribuie la sanatatea partenerilor, impiedicand factorii de risc care duc la boala Alzheimer, dementa si declin cognitiv. Au observat si ca optimismul sau pesimismul par sa fie de multe ori "trasaturi de familie", in sensul in care un copil cu parinti si bunici optimisti va deveni, la randul sau, un adult optimist. Dar este optimismul o calitate... ereditara sau una invatata?
Exista studii care arata ca oamenii au puterea de a-si schimba personalitatea, atat timp cat se angajeaza in lucruri care ii fac sa se schimbe sau cat „o parte din ei doreste sa se schimbe. Exista, de asemenea, programe care sugereaza ca omul are capacitatea de a-si dezvolta optimismul de-a lungul vietii. De aceea, zic ca oamenii de stiinta, societatea au "leacul" pentru Alzheimer, oferind un mediu optimist de trai comunitatilor. (Simona Lazar)
Sursa: Antena Satelor


Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.