Luni, 27 Jun

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Romania Mea Articole despre Romania mea Teatrul Odeon, o oaza de cultura

Teatrul Odeon, o oaza de cultura

Email Imprimare

Teatrul Odeon, unul dintre cele mai reprezentative teatre din Capitala, a fost fondat in anul 1946, sub numele de Teatrul Muncitoresc CFR Giulesti. Teatrul se afla in locatia actuala, din centrul Bucurestiului, din anul 1974. Sala Majestic este una dintre cele mai elegante sali de teatru din Bucuresti, singura din Europa cu tavan glisant. Teatrul si-a schimbat numele in Teatrul Odeon in anul 1990. La subsolul teatrului se afla Sala Odeon Studio, o sala flexibila, cu platforme modulare, ce permite amplasarea diferita a publicului.
Aflat, cu ceva timp in urma, in Bucuresti, am savurat din plin o piesa de teatru la Odeon, am fost transportat intr-un univers diferit, am vazut o explozie de talent, am primit o lectie de cultura, o lectie de care aveam nevoie. Din pacate, pandemia a inchis temporar aceasta oaza de cultura. De altfel, multe teatre si-au mutat spectacolele in online, iar actorii si regizorii au incercat sa isi mentina spectatorii aproape, fiind foarte activi pe retelele de socializare.
S-au cautat solutii de avarie pentru a ramane pe linia de plutire, pentru a rezista. Insa nu este suficient, interactiunea fizica este esentiala in arta spectacolului. Mirajul spectacolului dispare in online. Actorul de pe scena simte publicul, percepe rumoarea sau linistea, aude aplauzele, care il incurajeaza. Totusi, e preferabil sa vezi o piesa filmata, decat sa nu o vezi deloc. Sa dea Domnul sa trecem peste perioada asta ciudata, sa ne intoarcem la vietile noastre de altadata, iar pana atunci sa ne gasim echilibrul si sa nu uitam de teatru! (Radu-Cristian Rosu)

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.