Luni, 27 Jun

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Romania Mea Articole despre Romania mea Lacul Bolboci, marea din inima muntilor Bucegi

Lacul Bolboci, marea din inima muntilor Bucegi

Email Imprimare

Lacul Bolboci a fost creat artificial, in anul 1988, prin blocarea raului Ialomita. Barajul Bolboci, situat la cea mai mare altitudine din tara, 1.438 de metri, are inaltimea de 55 de metri si a fost construit din anrocamente. Intinderea de apa se numara printre cele mai spectaculoase atractii din zona muntilor Bucegi. Pe traseul catre Lacul Bolboci puteti porni cu masina, fie din Sinaia, fie din Targoviste, iar la cabana Dichiu, alegeti drumul inainte, in dreapta fiind mirificul Transbucegi, despre care va voi povesti in articolul urmator.
Amplasat chiar in inima muntilor, inconjurat de peisaje pitoresti, dominate de masive muntoase impadurite, lacul incanta turistii, facandu-i sa revina iar si iar. Numeroase trasee montane pornesc de la lacul Bolboci, conducand turistii spre lacul Scropoasa, Padina, Pestera Ialomicioarei sau catre cabana Babele.
Inconjurand intreaga parte stanga a lacului, veti trece prin Cheile Tatarului. Sectorul cel mai frumos al cheilor se afla chiar la coada lacului, unde Ialomita a patruns in masa de calcar a Muntilor Tatarului. E un loc mirific, unde muntii se oglindesc in apa, dandu-si mana intr-un joc al imaginilor de neuitat, intr-un spectacol de culori. De aici pana la Padina mai este foarte putin de parcurs.
Puteti parca masina dupa platoul de la Padina si sa continuati pe jos, catre Pestera Ialomicioarei. Drumul este splendid si foarte usor, o adevarata plimbare. Un traseu mirific, printre brazi, insotiti de susurul raului, de care e pacat sa nu va bucurati! Nu ar fi indicat sa alegeti varianta cu masina, pe sosea!
Cum pozele fac mai mult decat o mie de cuvinte, ma opresc din scris, lasandu-va sa priviti fotografiile si lansand invitatia de a vizita zona. E cu adevarat spectaculoasa! (Oana-Nicoleta Rosu)


Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.