Joi, 30 Jun

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Romania Mea Articole despre Romania mea La plimbare prin Baile Felix

La plimbare prin Baile Felix

Email Imprimare

Baile Felix este un sat din comuna Sanmartin, judetul Bihor, situat la 9 kilometri sud de municipiul Oradea. Localitatea este o statiune balneara cu regim permanent, vizitata de turisti, atat din tara, cat ┼či din strainatate, unde se trateaza reumatismul, afectiunile neurologice si ginecologice, dar se efectueaza si un turism de relaxare. Statiunea este renumita pentru apele sale termale, folosite atat in cure interne, cat si externe. Acestea sunt in fruntea topului apelor curative din Europa. Strandul Apollo-Felix functioneaza pe tot parcursul anului si este cel mai modern complex acvatic termal din vestul tarii, fiind complet renovat si beneficiind de 10 bazine, intens apreciate de catre turisti.

In imediata apropiere, rezervatia cu lotusi si nuferi face deliciul turistilor, oferind un inedit spectacol al naturii. Intr-un microclimat unic in Europa, datorat izvoarelor termale, cresc specii rare precum: nufarul alb, lotusul sacru, nufarul termal si chiparosul de balta. In jurul nuferilor inoata in liniste broscute testoase si pesti exotici. Nu departe de mirificele bazine, se afla biserica de lemn "Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil", binecunoscuta de catre turisti.
Lacasul de cult a fost ridicat in anul 1785, in satul Brusturi. In anul 1961, a fost mutat la Muzeul Tarii Crisurilor din Oradea, urmand ca apoi, dupa restaurare, sa ajunga in actuala locatie. In prezent, in statiune se desfasoara un proiect in ceea ce priveste infrastructura. Acesta a creat un oarecare haos, insa sper ca la finalizarea sa statiunea sa primeasca infatisarea pe care o merita. Pentru a nu aduce nici o umbra vacantei dumneavoastra, va recomand sa vizitati Baile Felix dupa terminarea reabilitarilor! (Radu-Cristian Rosu)


Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.