Vineri, 19 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Romania Mea Articole despre Romania mea La plimbare prin Pitesti

La plimbare prin Pitesti

Email Imprimare

Aflata cu familia in Pitesti, am gasit in oras cateva locuri demne de vizita, despre care doresc sa astern cateva randuri mai jos. Daca ajungeti in municipiul argesean, va recomand sa va opriti si sa le acordati putin timp! Noi am inceput vizita cu obiectivul cel mai interesant din oras, din punctul nostru de vedere.
Memorialul Inchisoarea Pitesti este un muzeu aflat in spatiul fostului Penitenciar Pitesti, care a functionat intre 1941si 1977. Memorialul a fost deschis publicului in anul 2014, fiind gazda unor expozitii si evenimente pe teme legate de detentia politica anticomunista. Locul prezinta o lectie de istorie dureroasa, dar care trebuie cunoscuta asa cum a fost in realitate. Precizez ca nu se percep taxe de intrare. Copiii sub 12 ani nu pot vizita memorialul din cauza violentei subiectului, ororile la care au fost supusi cei inchisi acolo sunt inimaginabile.

Muzeul Judetean Arges functioneaza in cladirea fostei Prefecturi, construita intre anii 1898 si1899. Muzeul isi desfasoara activitatea in cladire din anul 1970, gazduind din anul 1974 expozitia de baza a Sectiei de Istorie si din anul 1977 expozitia de baza a Sectiei de Stiinte ale Naturii. In anii 2000 si 2004 au fost inaugurate doua noi corpuri de cladire. Corpul A adaposteste depozite, laboratoare si spatii administrative, iar corpul B gazduieste o expozitie de arta naiva, planetariul, observatorul astronomic, amfiteatrul si biblioteca. Din anul 2008, Muzeul Judetean Arges detine un nou muzeu, Muzeul Sportului Argesean, un muzeu dedicat sportivilor merituosi din judetul Arges.
Teatrul din Pitesti a inceput sa fie cunoscut in secolul al XVIII-lea, prin spectacolele de papusi sustinute la curtile domnesti si boieresti. Boierul Dinicu Golescu a fost printre primii care au sustinut infiintarea unui teatru. Teatrul Alexandru Davila, asa cum se numeste astazi, are o activitate vasta, abordand programe de drama, revista sau pentru copii. Biserica Domneasca Sfantul Gheorghe, ctitorie a domnitorului Tarii Romanesti, Constantin Serban, si a sotiei sale, doamna Balasa, a fost ridicata in anul 1656. Biserica are o arhitectura aparte, deosebit fiind pridvorul cu etaj. Langa biserica se afla o frumoasa zona centrala de promenada. Primavara, cand infloresc lalelele, scuarurile sunt pline de flori, nu degeaba Pitestiul si-a castigat numele de "oras al lalelelor".
La final, inainte de a parasi orasul, indreptati-va catre Parcul Trivale, un parc vechi, situat intr-o padure deasa, infiintat pe la inceputul anilor 1900. La intrarea in parc se afla Poarta Eroilor Argeseni, un monument ridicat in anii ’20, in cinstea soldatilor romani. In padurea parcului se afla si Gradina Zoologica. Nu o ocoliti, mai ales daca aveti copii! (Aglaitza Ciubotaru)


Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.