Luni, 23 Mai

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Romania Mea Articole despre Romania mea Vizita la Pestera Meziad

Vizita la Pestera Meziad

Email Imprimare

Pestera Meziad este una dintre cele mai frumoase din Romania si este situata in satul cu acelasi nume, din comuna Remetea, judetul Bihor. Intrarea in pestera se face printr-un impresionant portal inalt de 16 metri. Peisajul subteran se desfasoara pe doua niveluri. Nivelul inferior al pesterii are o lungime de 1.542 de metri, prezentandu-se sub forma unei galerii inalte. Nivelul superior are o lungime totala de 3.208 metri. In portiunea in care cele doua niveluri se suprapun, inaltimea atinge 35 de metri. Pestera este spectaculoasa, coridoarele, galeriile, formatiunile de calcar, stalagmitele si stalactitele incanta orice vizitator. In pestera Meziad s-au gasit oase ale ursului de caverna, care a disparut in urma cu 12.000 de ani. Galeriile adapostesc colonii mari de lilieci.

Pestera Meziad a fost modernizata si merita, cu siguranta, sa fie vizitata. In pestera se intra doar insotiti de ghid, vizita dureaza circa 45 de minute. Pentru a ajunge la pestera, urmati din orasul Beius indicatorul pana in comuna Remetea, iar apoi catre satul Meziad. De la fosta Cabana Meziad se merge pe jos, pe un drum pietruit, circa 1 kilometru. Nu uitati ca in pestera e racoare, circa 12-14 0C, imbracati-va adecvat! Incaltati-va cu pantofi sport, unele zone pot fi alunecoase! Tariful de vizitare este de 25 de lei pentru adulti si 15 lei pentru copii. Exista si preturi pentru familii. Grupurile mai mari beneficiaza de tarife reduse. Inainte de a va indrepta catre pestera, verificati online orarul de functionare! Dat fiind restrictiile impuse de pandemia de COVID-19, pot surveni modificari. (Oana-Nicoleta Rosu)Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.