Duminica, 20 Jun

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Romania Mea Articole despre Romania mea Comori ale neamului: icoana Maicii Domnului Siriaca

Comori ale neamului: icoana Maicii Domnului Siriaca

Email Imprimare

Nu de putine ori, noi, romanii, am simtit ajutorul direct si binecuvantarea Maicii Domnului sau al anumitor sfinti. De ce ne-au ales pe noi si tara noastra, nu stim. Un lucru e cert: de-a lungul timplui, ne-am bucurat de protectia si mila lui Dumnezeu. De la plantarea semintei crestine in sanul poporului nostru de catre Intaiul chemat dintre Apostoli, ne-am pomenit cu oameni imbunatatiti si bineplacuti lui Dumnezeu, icoane, sfinte moaste, carti si alte odoare de mare pret, venind in tara noastra, oferindu-ne ocrotire, invatatura si mult folos duhovnicesc. Tot astfel s-a petrecut si cu icoana Maicii Domnului Siriaca de la Manastirea Ghighiu.
Aceasta icoana a fost adusa tocmai din Antiohia, la cererea specifica a Maicii Domnului, care i-a descoperit Episcopului Vasile Samaha de Sergiopolis ca doreste sa ajunga in Romania, la manastirea prahoveana Ghighiu. In anul 1958, pe cand vizita manastirile din tara noastra, Episcopul Vasile a daruit icoana vrednicului de pomenire Patriarh Justinian. Astfel, acest odor pretios infatisand pe Maicii Domnului Siriaca, vechi de peste patru sute de ani, si-a inceput lucrarea binefacatoare pentru semenii neamului nostru.
Greu incercati de vicisitudinile vremii, cei care au trecut pragul manastirii au lasat la icoana framantarile, grijile, bolile si neputintele. Maica Domnului fara preget le-a primit si a rasplatit lacrimile cu zambet, suferintele cu bucurie si slabiciunile cu putere. Minuni peste minuni, binecuvantari peste binecuvantari, de peste saizeci de ani, romanii au gasit inca o data in Maica Domnului un aliat de nadejde in lupta cu furtunile vietii. Rugaciunile curg neincetat, genunchii se pleaca plini de nadejde, iar candela arde zi si noapte. O noua fereastra spre Cer s-a deschis romanilor in clipa cand Maica Domnului a binecuvantat Manastirea Ghighiu cu prezenta ei.
Pentru evlavia credinciosilor, pentru oceanul de minuni si binecuvantari revarsate, pentru deosebita recunostinta adusa neincetat de pelerinii veniti din toate colturile tarii, Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane a decis, in anul 2018, inscrierea in calendar a praznicului icoanei Maicii Domnului Siriaca. Si pentru ca cinstirea sa fie una cu totul deosebita, praznuirea icoanei se face intr-o zi de mare sarbatoare: in vinerea din Saptamana Luminata, de Izvorul Tamaduirii.
Simtind atata ocrotire, suntem fara indoiala mai increzatori avand alaturi icoana Maicii Domnului Siriaca, izvor nesecat de tamaduiri si binefaceri. Oricat de incercati am fi, avem nadejdea ca Maicuta draga nu ne va lasa, purtandu-ne de grija discret si intelept asa cum o face prin sfintele sale icoane. La cateva zile distanta de minunata Inviere a Domnului, bucuria continua cu sarbatoarea Izvorului Tamaduirii, dar si cu praznuirea icoanei Maicii Domnului Siriaca, comoara neamului nostru. O noua zi mare traita cu recunostinta in suflet si rugaciune pe buze. (Bianca Sarbu, Foto: Ziarul Lumina)

Bucura-te, pavaza nebiruita a Manastirii Ghighiu;
Bucura-te, Maica Fecioara, usa milostivirii.
Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.