Joi, 25 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Romania Mea Articole despre Romania mea Cascada Sipote, una dintre cele mai spectaculoase caderi de apa

Cascada Sipote, una dintre cele mai spectaculoase caderi de apa

Email Imprimare

Cascada Sipote se afla in Muntii Trascaului, pe Valea Ariesului, la 2 kilometri in aval de centrul comunei Salciua, judetul Alba. Caderea de ape de la Salciua este de fapt o succesiune de cascade, cu inaltimi de pana la 15 metri, desfasurate pe aproximativ 1 kilometru. Partea cunoscuta a cascadei este cea inferioara, aceasta putand fi vazuta din drumul national 75, la trecerea peste linia ferata a mocanitei, intre Lunca si Turda. Trecatorii pot bea apa chiar din cascada, datorita unui mod ingenios de colectare si traversare a raului Aries catre parcare. Caracteristica principala a cascadei in trepte este patul de travertin. Cascada de sus, la fel de impresionanta, aduna apele din trei izvoare aflate sub un perete stancos.

Pentru a admira partea superioara a cascadei, mult mai spectaculoasa de altfel, se pleaca din satul Salciua, pe un traseu marcat, de circa o ora. Ajunsi in Poiana La Sipote exista posibilitatea de campare. La cateva sute de metri de cascada se afla Pestera si Portalul Poarta Zmeilor, iar la 4 kilometri, pe o poteca marcata, se ajunge la Pestera Huda lui Papara. Va recomand sa includeti in planurile dumneavoastra de calatorie Valea Ariesului! Este incantatoare, peisajele de poveste transforma locul intr-unul magic. Optati si pentru drumetii, pentru a va bucura pe deplin de frumusetea rapitoare a naturii! Vacante reusite sa aveti! (Oana-Nicoleta Rosu)

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.