Marti, 3 Aug

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Romania Mea Articole despre Romania mea Pagini de istorie la Palatul Cercului Militar National

Pagini de istorie la Palatul Cercului Militar National

Email Imprimare

Palatul Cercului Militar National m-a impresionat de fiecare data cand l-am vazut. Parterul inalt, sirul de coloane duble, cele doua randuri de scari care faciliteaza accesul spre terasa, usile somptuoase, toate transforma monumentul istoric intr-un simbol al armatei romane.
Amplasamentul constructiei este terenul pe care s-a aflat Manastirea Sarindar, situat in centrul istoric al Bucurestiului, la intersectia Caii Victoriei cu Bulevardul Regina Elisabeta, in Piata Tricolorului.

Manastirea Sarindar a fost unul dintre cele mai frumoase lacasuri de cult ale Bucurestiului si a fost construita de catre domnitorul Matei Basarab, in anul 1652. Din pacate, numeroasele cutremure care au afectat orasul au distrus cladirea bisericii, conducand la demolarea sa in anul 1896.
Palatul, care gazduieste institutia centrala de cultura a Armatei Romane, a fost proiectat de catre arhitectul Dimitrie Maimarolu in stilul neoclasicismului eclectic. Proiectul sau a fost selectat in 1899, dar abia in anul 1911 s-au executat sapaturile pentru fundatie. Pentru partea decorativa a interioarelor, Maimarolu a colaborat cu arhitectul Ernest Doneaud. Palatul, adevarata bijuterie arhitectonica, a fost construit de antrepriza Blekman-Moskovici, una dintre cele mai cunoscute firme de constructii de la acea vreme. Inaugurarea oficiala, in prezenta regelui Ferdinand si a a reginei Maria, a avut loc in anul 1923.
In perioada comunista, edificiul s-a numit Casa Centrala a Armatei. In cladirea Palatului Cercului Militar National functioneaza si Biblioteca Militara Nationala. In fata celebrei constructii se afla nu mai putin cunoscuta Fantana Sarindar. (Radu-Cristian Rosu)

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.