Joi, 25 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Romania Mea Articole despre Romania mea City break la Craiova

City break la Craiova

Email Imprimare

Important centru economic si cultural, Craiova m-a impresionat prin arhitectura cladirilor, prin interesantele sale muzee, prin frumusetea centrului istoric, modernitatea bazei sportive, dar mai ales prin magnificul Parc Romanescu. Dragi citori, orasele se descopera analizandu-le, facand plimbari lungi. Craiova are multe de oferit, iar pentru a descoperi frumusetea sa, va propun sa includeti in programul vostru cateva obiective turistice care mi-au captat atentia.

Muzeul de arta impresioneaza in primul rand prin palatul care-l gazduieste, o adevarata bijuterie arhitectonica. Deosebit de interesant, muzeul detine o colectie fascinanta de lucrari apartinand lui Theodor Aman, precum si cateva dintre operele lui Constantin Brancusi. Cladirea, proiectata de celebrul arhitect francez Paul Gottereau, a apartinut lui Constantin Mihail, unul dintre cei mai bogati oameni ai vremii. Din pacate, latifundiarul a decedat inainte de a locui in palat. Fiii sai, Nicolae si Jean, au inaugurat edificiul in anul 1909. Dupa moartea lui Nicolae, in anul 1918, Jean Mihail a devenit unicul mostenitor. El este cel care a donat statului roman superbul palat. In onoarea sa, cladirea este denumita Palatul Jean Mihail.
Casa Baniei, Sectia de etnografie a Muzeului Olteniei, este amplasata in cea mai veche constructie civila din Craiova, ridicata la sfarsitul secolului al XV-lea de catre boierii Craiovesti. In muzeu se pot descoperi o multitudine de obiecte traditionale: obiecte din ceramica, tesaturi, obiecte de uz casnic, utilaje agricole. Muzeul este situat in zona centrala a orasului, in imediata apropiere a Catedralei Mitropolitane "Sfantul Dumitru".
Sectia de Istorie si Arheologie a Muzeului Olteniei este amplasata intr-o cladire superba, monument istoric si de arhitectura, fosta Scoala de fete a Bisericii Madona Dudu, pana in anul 1948. Muzeul gazduieste colectii fascinante, figurine din lut, podoabe din bronz, tezaure numismatice, obiecte de arta religioasa, arme, mobilier, ceasuri, fotografii.
Palatul Administrativ, construit la inceputul secolului al XX-lea, este una din cele mai reprezentative cladiri din oras. Din anul 1989, Palatul Administrativ gazduieste sediile Prefecturii si Consiliului Judetean Dolj.
Catedrala Mitropolitana "Sfantul Dumitru", cunoscuta si ca Biserica Domneasca sau Baneasa, este cel mai vechi si mai important edificiu de cult din Craiova. Denumirea de biserica domneasca i-a fost atribuita datorita faptului ca printre ctitorii sai sunt mai multi domnitori ai Tarii Romanesti: Neagoe Basarab, Matei Basarab si Constantin Brancoveanu. Biserica "Sfantul Dumitru" a devenit Catedrala Mitropolitana a Olteniei in anul 1939.
Biserica "Sfanta Treime", important monument istoric si religios, a fost ctitorita de Dumitrana Stirbei, vaduva lui Constantin Stirbei, intre anii 1765 si 1768. In imediata vecinatate a Bisericii "Sfanta Treime", este situata cladirea Colegiului National Carol I si a Operei Romane, un monument de arhitectura de interes national, construit la sfarsitul secolului al XIX-lea. In ultimul deceniu, Bania a renascut din punct de vedere sportiv. Sala Polivalenta, Stadionul "Ion Oblemenco" si mai noul Stadion de atletism, toate ultramoderne, formeaza o baza grandioasa de pregatire sportiva, ce corespunde din punct de vedere functional cerintelor secolului XXI. Parcul Nicolae Romanescu este obiectivul turistic care m-a uimit cel mai mult, este cel mai mare parc din Europa de Est si al treilea ca marime din Europa. Insa despre acesta voi scrie pe larg intr-un articol viitor. (Radu-Cristian Rosu)


Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.