Miercuri, 24 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Romania Mea Articole despre Romania mea Manastirea Sfantul Proroc Ilie din Albac, un mic colt de rai din Tara Motilor

Manastirea Sfantul Proroc Ilie din Albac, un mic colt de rai din Tara Motilor

Email Imprimare

Manastirea Sfantul Proroc Ilie din Albac, judetul Alba, este un loc de rugaciune pentru motii de pe Valea Ariesului si nu numai. Credinciosii din acest tinut binecuvantat nu aveau nici un loc de inchinaciune pana la Manastirea Ramet sau Lupsa. Asa ca Inaltpreasfintitul Andrei, in ziua de 20 iulie 1992, de Sfantul Proroc Ilie, a pus piatra de temelie pentru viitoarea manastire. Se spune ca omul sfinteste locul si e cat se poate de adevarat. Cateva maicute destoinice, venite de la Manastirea Clocociov, judetul Olt, doi fii ai satului Albac si vietuitori ai Schitului Crasna, judetul Prahova, fratii  Irineu si Vasile Toader, si un preot la fel de hotarat au facut minuni cu mainile lor neobosite si au transformat dorinta multor credinciosi in realitate.

O bucata de teren intr-o poenita pitoreasca, donata de un fost primar, munca, credinta si, deja in anul 2000, biserica si un corp de chilii erau ridicate si acoperite. Pana in anul 2004 s-au finalizat lucrarile la celelalte cladiri, iar in 20 iulie 2005 a avut loc slujba de sfintire. Daca sunteti in trecere pe Valea Ariesului, opriti-va si la Manastirea Sfantul Proroc Ilie din Albac! Veti descoperi acolo un loc in care va veti putea regasi linistea, o frumoasa manastire intr-o curte micuta, plina de flori! Veti intalni maicute cu suflet mare care, desi muncesc in ateliere, vor gasi pentru dumneavoastra timp pentru cateva cuvinte pline de intelepciune, dar si pe preotul Dionisie, duhovnicul manastirii, un om de o simplitate rara, pe care nu te mai saturi sa il asculti! (Oana-Nicoleta Rosu)


Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.