Sambata, 20 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Romania Mea Articole despre Romania mea Oua de Paste cu modele de frunze

Oua de Paste cu modele de frunze

Email Imprimare

Ca sa fiu sincera, marturisesc ca exista o traditie de Paste pe care nu as dori sa o pierdem si sa o uitam, si anume incondeierea oualelor. Nici un crestin nu-si poate imagina sarbatoarea de Paste fara oua rosii si fara obiceiurile legate de acestea, insa observ adesea cat de grabite sunt gospodinele din ziua de astazi, care prefera sa cumpere vopsea de oua de la supermarketul din coltul strazii dupa care sa lipeasca niste abtibilde pe ouale vopsite astfel si gata! Iti trebuie insa multa rabdare ca sa incondeiezi un ou, iar rabdare nu mai are oricine in ziua de azi.
Observam adesea pe la emisiunile de la televizor cate o batranica adusa in studio ca sa incondeize cateva oua in direct si uite cum se pierde din traditie pentru ca tinerele au pe cap alte treburi, iar transmiterea unor obiceiuri atat de frumoase nu prezinta interes pentru ele.
Sunt o persoana cu multe hobby-uri si cu activitati artistice: imi place sa pictez, sa construiesc casute in miniatura, sa creez bijuterii din materiale comandate de pe siteurile de specialitate sau pur si simplu bratari din noduri (friendship bracelets) si mi-ar fi placut sa stiu sa "pictez" si oua, insa nu a avut cine sa ma invete. Ma consolez insa cu gandul ca sunt printre putinele gospodine care isi rezerva o zi intreaga vopsirii oualelor cu modele de diferite frunze din cele gasite in frigiderul meu si in camara mea! (Raluca Maria Dumitru)

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.