Vineri, 19 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Romania Mea Articole despre Romania mea Bogdan Petriceicu Hasdeu

Bogdan Petriceicu Hasdeu

Email Imprimare

Bogdan Petriceicu Hasdeu cred ca este unul dintre cei mai importanti oameni de cultura ai poporului nostru, cu valente in foarte multe domenii, un adevarat poliglot, pionier in ceea ce priveste istoria, filologia, a fost academician, jurist, om politic si multe altele. Un om complet, superdotat, cu viziuni largi si un pioner al spiritismul pe care il definea drept credinta-stiinta, in care a inceput sa creada foarte mult datorita pierderii premature a singurei sale fiice, Iulia.

Iulia a fost un copil minune, mostenindu-si parintele, un adevarat geniu pentru varsta sa. Povestea ei m-a impresionat profund si nu cred ca ar trebui sa uitam de asemenea de copiii geniali ai poporului roman, fiind prima femeie din Romania care a studiat la Sorbona.
In urma mortii fiicei sale, Bogdan Petriceiu Hasdeu a fost profund afectat, a inceput sa practice spiritismul pentru a comunica cu fiica sa, a construit un adevarat templu, la Campina, in prezent devenit Muzeu Memorial Iulia Hasdeu pe care mi-as dori mult sa-l vizitez.
De astfel, numele Iuliei a ramas in prezent pe buzele noastre deoarece a dat numele unui important liceu din capitala, ceea ce ma bucura. Starnind astfel interesul asupra numelui sau, oamenii ii pot descoperi povestea celui mai genial copil al poporului roman.
Va multumesc si sper sa citesc cat mai multe povesti interesante despre marii romani pe siteul DACIC COOL. (Diana Ionescu)

 

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.