Sambata, 20 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Romania Mea Articole despre Romania mea Cine sunt marii romani pentru mine

Cine sunt marii romani pentru mine

Email Imprimare

Tema propusa pentru acest concurs este suficient de ampla incat sa putem demonstra complexitatea tarii noastre raportata la diverse domenii. Chiar si inainte sa fie un stat independent si unit, aceasta tara a aratat lumii intregi valori pe care noi, astazi, trebuie sa le amintim in momentele oportune. Putem deschide lista adevaratelor personalitati cu Aurel Vlaicu, inginer roman si pionier al aviatiei romane si mondiale. A construit un avion si a zburat cu el fara ca acesta sa necesite modificari, lucru unic in inceputurile aviatiei de la acea vreme, respectiv anii 1900. Sa il mentionam si pe Dumitru Prunariu, primul si singurul roman care a zburat vreodata in spatiul cosmic.

Un roman care ne-a facut sa ne mandrim peste hotare este Constantin Brancusi, care, chiar daca si-a petrecut majoritatea vietii la Paris si nu in Romania, tot ceea ce a sculptat a fost in numele romanilor, aducand onoare pentru tara noastra.
Mihai Eminescu, cu siguranta, nu poate fi uitat vreodata, datorita comorii literare pe care ne-a lasat-o.
Daca facem referire la domeniul sportiv, Nadia Comaneci este prima care a obtinut nota maxima la exercitiile de gimnastica si este considerata una dintre cele mai bune sportive ale secolului XX...
Nu putem sa nu-l mentionam pe George Enescu, marele compozitor al culturii noastre muzicale.
Nicolae Paulescu a revolutionat medicina prin descoperirea insulinei, ce salveaza astazi vietile bolnavilor de diabet.
Am prezentat mai sus doar cativa dintre marii oameni ai tarii noastre si doresc sa inchei prin a prezenta cel a carui existenta in Romania o consider esentiala pentru toate domeniile culturale, institutionale si politice, omul care, desi strain prin originile sale, a preluat fara teama si plin de entuziasm conducerea tarii noastre, dedicandu-se in totalitate dezvoltarii si infloririi Romaniei: Carol I. A castigat independenta Romaniei in 1877 si a luptat cu devotament sincer pentru aceasta tara. (Andra Baiasu)

 

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.