Luni, 28 Sep

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Romania Mea Articole despre Romania mea Fiola de algocalmin

Fiola de algocalmin

Email Imprimare

Ultima data cand am fost in spital, mi-am dat seama ca, la noi, trebuie sa ai noroc ca totul sa decurga bine. Mai ales daca esti pe muchie... de cutit. Dupa operatie, dupa ce am fost mutata de la reanimare in rezerva post-operator, seara, mi s-a facut rau. Asistenta de peste zi lasase in sertarele fiecarei paciente cate 2-3 medicamente, cele care ii erau alocate. Am constatat ca-mi lasase o fiola de algocalmin. Pentru dureri. Am baut-o, ca sa n-o mai deranjez pe asistenta de serviciu. Plus ca nu ma simteam in stare sa merg sa o caut... Numai ca-mi era din ce in ce mai rau.

Era deja noapte asa ca n-aveam alta solutie decat sa incerc sa ma tarasc sa caut asistenta care era de noapte. M-a vazut, m-a asezat din nou in pat si a plecat sa caute medicul de garda. “Fa-i acum o fiola de algocalmin!” – i-a spus acesta asistentei, iar eu incercam, fara sa prea fiu in stare, sa-i raspund la intrebari. Vazand ca asistenta imi cauta in sertar fiola de algocalmin i-am spus ca am baut-o inainte sa o caut... “Fa-i o fiola de algocalmin!” – ii repeta medicul care incerca sa vada care e problema cu mine. “Dar nu avem, domnu’ doctor!” – raspunse asistenta. La privirea doctorului si la privirile celorlalte doua paciente din salon, a inceput sa bajbaie ceva de genul cum ca s-ar putea sa fie undeva prin spital, in vreun dulap, dar ca oricum ea nu are chei de acolo...
Noroc cu celelalte doua paciente din rezerva! O fetiscana de vreo 18 ani, de etnie rroma, care era in aceeasi rezerva, nu-si folosise fiola de algocalmin alocata si i-a dat-o asistentei sa mi-o faca repede prin branula, spunandu-i ca pe ea nu o doare asa... Doctorul a plecat la camera de garda, ca-i venise o urgenta, iar asistenta mi-a mai facut o fiola cu altceva, nu stiu cu ce, o fiola pe care o pusese la bataie cealalalta pacienta din rezerva, care, inspirata, si-o cumparase de la farmacie.
Mi-as fi cumparat si eu medicamente, pansamente si, cu siguranta, niste fiole de algocalmin si chiar si alte analgezice. Insa, atunci cand am mers la spital, stiam ca medicul care ma opereaza e unul dintre cei mai buni chirurgi, aveam incredere in el si adevarul e ca e un medic de nota 10. Insa, in spitalele de la noi, chiar daca medicul care se ocupa de tine e foarte bun, trebuie sa ai si noroc ca sa fie totul bine. Din multe, foarte multe motive... Iar mie fiola de algocalmin, primita de la o fata pe care nici nu stiu cum o cheama, intr-un spital in care asistenta de noapte nu prea avea cum sa-ti aline durerile in afara de a te mangaia pe frunte si a-ti face injectiile, in cazul in care aveai medicamentele necesare, mi-a prins tare bine! Multumesc!
Si ar fi super daca cineva ne-ar putea face un instructaj cu lucrurile pe care trebuie sa le stim atunci cand mergem la spital, atunci cand avem de solicitat ceva undeva... Unele lucruri nu ti le spune nimeni, poate pentru ca par rusinoase sau poate pentru ca se presupune ca sunt deja stiute. Dar cred ca ar fi bine sa-ti fie spuse... Te-ar durea mai putin, daca ai stii ca trebuie sa-ti iei fiolele de algocalmin cu tine cand mergi la spital! Haideti, sa spunem ce avem de spus! Si apoi, poate, cu timpul, nu va mai trebui sa spunem lucruri care sa ne faca sa ne fie rusine, care sa ne faca sa ne simtim penibil... Poate ca vom ajunge sa construim tara pe care ne-o dorim! Dar pana atunci, haideti, sa spunem lucrurile pe care ar trebui sa le stim! Paradoxal, o sa ne doara mai putin... (Dumitra Niculina Lapadus)

 

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.