Duminica, 18 Aug

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Romania Mea Articole despre Romania mea Capitala florilor

Capitala florilor

Email Imprimare

Ar fi minunat ca Bucurestiul sa devina capitala florilor dupa ce 20 de ani a fost capitala gunoaielor. M-am gandit la asta, ca multi altii, pentru ca, in aceasta vara, Bucurestiul s-a umplut efectiv de flori. Aspectul orasului a inceput sa se schimbe radical. Din pacate, exista insa intotdeauna un "dar"... A inceput cu aceasta ocazie o adevarata concurenta intre sectoare pentru a planta cat mai multe flori… pe centimetrul patrat.

Numai ca unei flori trebuie sa i se asigure spatiul vital necesar. Ea are nevoie de spatiu sa respire, sa se lase mangaiata de vant, sa se rasfete cu petalele de razele soarelui. Are nevoie de spatiu pentru a fi admirata si a ne bucura cu parfumul ei. Asa inghesuite cum sunt, seamana mai mult cu o masa furajera. Intre frumos si grotesc, intre sublim si penibil nu este, din pacate, decat un pas... Privind acesti munti de flori nu poti sa nu te intrebi daca, dupa fantanile arteziene de anii trecuti, care au costat milioane de euro, florile nu au devenit anul acesta noul robinet de fonduri electorale, mai ales ca ele au aparut odata cu supraetajarea bordurilor. Cum nu mai aveam trotuare unde sa schimbam bordurile, am inceput sa inconjuram randurile de flori cu borduri suprapuse. Ca la noi la nimeni!
In ritmul actual nu ar fi de mirare ca, la anul, sa apara prese pentru plantarea cat mai compactata a florilor! Ar putea asigura o densitate sporita! Noroc ca trec alegerile... Asa incat, daca planul de plantare de flori nu va fi uitat, poate ca ne vom putea bucura cu adevarat de o capitala a florilor! (Andreea Brad)

 

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.