Miercuri, 24 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Romania Mea Articole despre Romania mea Muntele si Cabana Postavaru, sufletul statiunii Poiana Brasov

Muntele si Cabana Postavaru, sufletul statiunii Poiana Brasov

Email Imprimare

Poiana Brasov este cea mai frumoasa statiune montana a Romaniei datorita Muntelui Postavaru. Statiunea este situata la poalele acestui munte, care i-a oferit numeroase partii de schi. Renovat in 2010, domeniul schiabil ofera partii de dificultate usoara, medie si grea, reprezentate de culorile albastru, respectiv rosu si negru. Cele doua telecabine, Capra Neagra si Kanzel, reprezinta varianta directa pentru a ajunge in varful muntelui, la 1.799 metri altitudine. Schiorii, dar si cei care prefera snowboardul pot alege din multitudinea de partii si variante puse la dispozitie pentru iubitorii sporturilor de iarna.

Instalatiile de transport pe cablu nu se opresc la cele doua telecabine principale. Telegondola Postavarul, cele doua telescaune si cele cinci instalatii de teleschi sunt perfecte pentru cei care indragesc o anumita partie si vor sa profite de ea din plin. Tunurile de zapada artificiala instalate pe partie au mers mult anul acesta intrucat zapada a fost limitata. Nocturna de pe partia Bradul ii incanta pe cei care nu se pot satura de schi pana tarziu in noapte.
Restaurantele si barurile din Poiana Brasov au preturile piperate. Eu recomand Cabana Postavaru, locul unde te simti bine si mananci bine cu putini bani. Cu o atmosfera placuta, restaurantul cabanei ofera mancaruri traditionale romanesti, vin fiert si ceai fierbine dupa o zi de schiat intens. Construita in anul 1883 si aflata la 1.604 metri, cabana ofera o deosebita panorama a muntilor ce inconjoara Masivul Postavarul: Muntii Bucegi si Muntii Piatra Craiului. Cabana are 100 de locuri de cazare si 100 de locuri in sala de mese. Atmosfera este vesela si prietenoasa. Caldura dinauntrul ei te dezmorteste si-ti da energie sa pleci mai departe in descoperirea si explorarea altor partii. Acest munte parca este inzestrat cu puteri magice, pentru ca te face sa te intorci in fiecare an si sa-l redescoperi, de fiecare data cu placere si bucurie. (Angelica Cioaca)

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.