Marti, 31 Mar

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Romania Mea Articole despre Romania mea Biscuitii de la... Revolutie

Biscuitii de la... Revolutie

Email Imprimare

Desi eram un copilas de doar cativa anisori (sunt nascuta in 1985), imi amintesc si acum foarte multe lucruri din perioada de dinainte de '89. Imi amintesc cu placere perioada sarbatorilor de iarna, cand, desi nu se prea gaseau tot felul de jucarii ca acum, primeam mereu cate un cadou minunat.

Una dintre cele mai frumoase amintiri este cea legata de ursuletul primit de Craciun de la tatal meu, ursulet pe care il am si acum, dupa 20 de ani... Din momentul in care l-am primit am fost de nedespartit... Iar acum sta cumintel in camera mea si imi aminteste cu drag de clipele copilariei. Insa, din acea perioada, am si o amintire mai neplacuta... Revolutia... Locuiam in Bucuresti si, cu toate ca aveam doar 4 anisori, imi amintesc cum tatal meu care a plecat doar pana la un magazin s-a intors dupa cateva zile, deoarece a ramas sa participe la Revolutie. Au fost 3 zile groaznice pentru mine si mama mea, nestiind unde e, ce se intampla... Insa a treia zi, dimineata, tatal meu era in pragul usii cu o napolitana si un pachet de biscuiti, aduse special pentru mine. Asta mi-a marcat toata viata... Cum tatal meu, intors de la Revolutie, a avut grija sa-mi aduca mie mancarea lui pe care o primisese de la cei de acolo... Si pentru asta am sa-l respect toata viata mea!
Tot cu placere imi amintesc de cadoul primit atunci de la parintii mei - o papusa inalta cat mine. O chema IONELA, era "surioara" mea si... mai exista si astazi! Sunt multe de spus despre copilaria mea, caci a fost una fericita si le multumesc parintilor ca au avut grija sa nu-mi lipseasca nimic, sa fiu un copil intr-adevar fericit!
Visele mele? Mi-am dorit dintotdeauna sa devin avocat, insa Dumneazeu a vrut ca eu sa ajung profesor, meserie pe care insa nu o practic... (Mariana Otelas)

 

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.