Miercuri, 24 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Romania Mea Articole despre Romania mea Campionatul Mondial de probe nordice si schi fond pentru juniori si tineret

Campionatul Mondial de probe nordice si schi fond pentru juniori si tineret

Email Imprimare

Campionatul Mondial de probe nordice si schi fond pentru juniori si tineret sub 23 de ani a avut loc anul acesta la Brasov, in statiunea montana Cheile Gradistei si orasul Rasnov. Iata ca se poate si la noi in Romania sa organizam un campionat mondial. Acesta a avut loc intre 22 si 28 februarie. Anul acesta am avut o iarna foarte saraca in zapada, dar acest lucru nu a impiedicat buna organizare a campionatului. Zapada artificiala a fost facuta noaptea si adusa cu basculante, apoi tasata pe partie. Desi ziua au fost chiar si +16 grade Celsius, s-au facut santuri pentru scurgerea apei provenite din topirea zapezii pentru ca aceasta sa nu balteasca si sa afecteze starea partiei.

Probele de schi fond, dar si cursele de fond de la combinata nordica s-au desfasurat la Cheile Gradistei, iar probele de sarituri cu schiurile s-au desfasurat la Complexul de pe Valea Carbunarii-Rasnov. Combinata nordica reprezinta o competitie formata din doua probe: schi sarituri si schi fond-Pursuit. La proba de schi fond-Pursuit se va pleca in ordinea rezultatelor obtinute la proba de schi sarituri. Desi initial campionatul era programat sa se desfasoare de luni, 22 februarie, pana duminica, 28 februarie, acesta a fost scurtat considerabil pana vineri, iar probele au fost comasate pe mai putine zile pentru ca sportivii sa profite cat mai mult de zapada artificiala adusa pe partie.
Au participat peste 400 de sportivi din 40 de tari. Romania a obtinut rezultate foarte bune la mai multe probe. Trebuie sa luam in considerare ca am concurat cu echipe de elita mondiala, precum Germania sau Rusia. Romanca Florina Danila a terminat pe locul 15 in proba de tineret 7,5 km Pursuit si Gego Hunor a terminat pe locul 27 la proba de juniori 12,5 km Pursuit. Sportivilor le-au placut foarte mult conditiile de cazare si masa. De asemenea, au putut beneficia si de antrenamente la sala de forta si cea de fitness. Arena de schi de la Cheile Gradistei este unica in Europa deoarece este situata la doar cativa zeci de metri de hotel, lucru care ii incanta pe sportivi.
Fiind pasionata de sporturi de iarna, am facut si eu parte din publicul nu foarte numeros din tribune in zilele de marti si miercuri. Marti, 23 februarie, la Cheile Gradistei s-a dat startul la proba de 10 km Pursuit pentru baieti. Miercuri, 24 februarie, la trambulinele de pe Valea Carbunarii, Rasnov, au avut loc probele de schi sarituri, atat pentru baieti, cat si pentru fete.
Tot la Cheile Gradistei s-a organizat cu o luna inainte si Campionatul Mondial de Biatlon pentru tineret si juniori. Din pacate, la acesta nu am putut sa merg, dar sper ca voi putea merge in februarie 2017 la Cupa Continentala, cea care precede Cupa Mondiala. Tot aici se doreste sa se organizeze in 2020 Campionatele Europene de Biatlon. Pana atunci va doresc ca urmatoarele ierni sa fie imbelsugate in zapada si in competitii sportive! (Angelica Cioaca)

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.