Sambata, 4 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Romania Mea Articole despre Romania mea Revolutia, prin ochii unui copil de 5 ani

Revolutia, prin ochii unui copil de 5 ani

Email Imprimare

Aveam doar 5 ani cand a cazut regimul comunist. Imi amintesc atatea, incat ma mir si eu uneori... Imi amintesc foarte bine de desenele animate pe care le vedeam doar cinci minute pe zi, alergam cu disperare sa nu le pierd... Imi amintesc ca ascultam povesti la pick-up, aveam foarte multe si in fiecare seara ascultam una... Imi amintesc de cozile imense la care stateau parintii mei ca sa cumpere ulei, zahar...

Imi amintesc ca mergeam cu mama la alimentara si-mi amintesc bidoanele imense, cu palnii la fel de mari, care stateau pline cu ulei pe masa si asteptam sa ne toarne si noua in bidonas. Imi amintesc ca de Revolutie pe mama au chemat-o de la servici intr-un camion mare sa militeze impotriva comunismului, toti colegii ei erau obligatii sa fie acolo... Ma uitam la televizor si tot incercam sa o vad pe mama intr-un camion, numai dupa ea ma uitam... Si intelegeam ca se intampla ceva rau si imi era frica ca ea este acolo... Multe amintiri de copil, farame pe care inca le am in minte, chiar daca eram foarte mic pe vremea aceea. Parintii mei au multe amintiri cutremuratoare, insa eu, slava Domnului, nu le am decat pe acestea... Eram lipsiti de libertate, asta aveam sa o aflu mult mai tarziu. Sa se odihneasca in pace toti cei ce au luptat pentru libertatea poporului roman! (Marcel Duran)

 

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.