Sambata, 4 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Romania Mea Articole despre Romania mea AH1N1 - Responsabilitate sau bataie de joc?

AH1N1 - Responsabilitate sau bataie de joc?

Email Imprimare

Nu m-au inspirat niciodata scenariile privind mai marile sau mai micile conspiratii. Poate tocmai din acest motiv m-a socat actuala poveste cu gripa porcina... Ma mirase anii trecuti toata isteria provocata de gripa aviara cu scenariile catastrofice, cu miile sau sutele de mii de pasari sacrificate fara rost, cu milioanele de euro aruncate aiurea pe sosele, culminand, evident, cu acel supercalefragelistic proiect de achizitie a unei supermasinarii de sacrificat pasarile, proiect care din fericire nu a apucat sa mai consume milioanele de euro cu care isi propunea sa salveze tara de pericolul aviar.

Dupa cum spuneam, m-au mirat, dar nici nu le-am dat prea multa atentie. Nu mi-am pierdut vremea nici anul trecut cu isteria gripei porcine, cu cascada de comunicate date de oficialii OMS sau de specialistii nostri. Planeta parca se pregatea sa intre sub asediu, ca in filmele in care se astepta impactul devastator al unui asteroid. Redefinirea pandemiei, escladarea gradelor de alerta, cursa contra cronometru a pregatirii vaccinurilor, masurile de preventie, pregatirea populatiei. In mod ciudat, nu se intampla insa nimic... Nici pandemie nu era, nici populatia nu se sinchisea de porcina, nici la noi, nici pe alte meridiane.  De altfel, ideea ca avem cateva zeci sau o suta de decese a unor persoane ce aveau gripa AH1N1, fara sa se precizeze exact starea sanatatii si cauza decesului acestora mi se pare absolut hilar. E ca si cand ni s-ar spune ca 50% dintre cei decedati in ultimul an ar fi facut o injectie in ultima saptamana inaintea decesului si, ca atare, injectiile au devenit mortale. Cati mor in timp ce sunt raciti? Una e coincidenta sau actiunea de agravare a unei afectiuni preexistente si altceva e o maladie cauzatoare de moarte, avand acest deznodamant in cazul unei persoane sanatoase. E o desconsiderare a noastra a tuturor sa fim tratati in acest fel! Cei care ne informeaza sau isi bat joc de noi sau sufera de o grava afectiune mentala. Companiile producatoare de medicamente au vandut insa sute de milioane de doze, realizand profituri de miliarde de euro.
La noi, linistea este curmata brusc de anuntarea decesului unui iubit artist, pretinsa victima a temutului AH1N1. Impactul psihologic este asigurat. Incepe, in sfarsit, isteria vaccinarilor. Numai ca familia defunctului declara ca omul suferea de afectiuni pulmonare grave deja de luni de zile, pe care nu reusea sa le tina sub control, in pofida tuturor tratamentelor incercate. Mai mult, in urma unui test efectuat cu cateva saptamani inaintea decesului a rezultat ca nu era infestat cu AH1N1, asa incat daca cumva a dobandit si acest virus nu a putut sa o faca decat in spital. Cu toate astea, nu avem nici o declaratie oficiala a specialistilor ce au declansat isteria vaccinarilor. Avem in schimb un comunicat uluitor. Pentru ca aceia cu adevarat informati, adica medicii, refuza in numar mare sa se vaccineze, ei sunt somati sub amenintarea desfacerii contractului de munca sa se vaccineze de urgenta. Cu toate ca ei sunt cei mai in masura sa aprecieze oportunitatea unei astfel de vaccinari, atata timp cat nu ajungem sa punem sub semnul intrebarii competenta profesionala a unui insemnat procent al medicilor din Romania. Ei sunt tratati precum pasarile din timpul isteriei aviare, care mai intai erau sacrificate in masa si abia apoi se faceau verificarile de rigoare care demonstrau ca erau sanatoase tun. Si cand apare aceasta amenintare? In momentul in care, in toata lumea, se considera ca AH1N1 a depasit deja apogeul si este in declin. In momentul in care, in urma unor adevarate scandaluri, in multe tari, sunt reziliate contracte pentru milioane sau zeci de milioane de doze de vaccin. Dar, ca si cand toate acestea nu ar fi suficiente, apar informatiile cu privire la faptul ca aceste vaccinuri "antiporcine" contin mercur. Nu e o stire oarecare…
Mercurul reprezinta o otrava extrem de periculoasa, cu consecinte dintre cele mai grave pentru sanatatea noastra, putand conduce inclusiv la deces, si care, trebuie subliniat acest lucru, odata asimilat, nu mai este eliminat din organism. Deci el se acumuleaza in timp, fara sa reusim sa mai scapam de el. Din acest motiv, consider inacceptabil ca stirea, care reprezinta, de fapt, una dintre cele mai grave acuze posibile aduse celor care sunt responsabili de aceste vaccinari, ramane fara nici un raspuns oficial. Este adevarat ca acest vaccin contine mercur sau este fals? S-ar parea ca este adevarat... Dar nimeni nu spune nimic, in schimb, medicii sunt amenintati cu desfacerea contractului de munca, daca nu accepta de buna voie sa-si inoculeze mercur... Oare asa sa fie? Greu de spus! Dar cel mai greu este de inteles tacerea oficialitatilor de resort.
Si, dincolo de aceste intrigi dambovitene, ce aflam? Ca unul dintre cei mai reputati epidemiologi, o personalitate de seama a medicinii din Germania, a reusit sa obtina infiintarea unei comisii de ancheta europene cu privire la prezumtia unui demers incorect al OMS menit sa asigure aceste profituri uriase pentru companiile de medicamente. Nu pot sa ma abtin sa nu ma gandesc ca, de fapt, s-ar putea sa nu avem de-a face cu aviare sau cu porcine, ci cu o cumplita pandemie de coruptie, de incompetenta si de frauda. Deocamdata, incerc sa cred ca o astfel de ipoteza nu poate reprezenta decat o fabulatie, dar absenta unei explicatii plauzibile, din partea organizatiilor internationale, inainte de toate din partea OMS, si din partea celor din tara, ma face sa-mi fie destul de greu sa nu trag deja o concluzie... Dar sa nu ne pripim. (Adrian Vergu)

 

Comentarii (1)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.