Sambata, 22 Sep

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Romania Mea Articole despre Romania mea Manastirea Cotumba, un colt de rai coborat pe pamant

Manastirea Cotumba, un colt de rai coborat pe pamant

Email Imprimare

Manastirea Cotumba este situata in localitatea cu acelasi nume din comuna Agas, judetul Bacau, in apropierea granitei dintre judetele Bacau si Harghita. La un kilometru si jumatate distanta de manastire se afla Varful Cotumba (1.240 de metri), cel mai inalt din zona. Asezamantul monahal este situat la altitudinea de 800 de metri. Manastirea a fost ridicata la mijlocul secolului al XVIII-lea, fiind atestata documentar pentru prima oara in anul 1757. Este unul dintre cele mai vechi asezaminte monahale din zona Bacaului.

Dupa secularizarea lui Cuza, Manastirea Cotumba a devenit biserica de mir. Locasul de cult a fost distrus in Primul Razboi Mondial si recladit in 1929. Manastirea a fost reinfiintata in anul 1994, fiind aduse maici de la Manastirea Brancoveni, de langa Slatina. La baza platoului pe care sta vechea bisericuta, s-a pus, in anul 1996, piatra de temelie a noii biserici a manastirii, iar din anul 2000 s-a inceput ridicarea ei. Astazi se inalta semeata, extrem de frumoasa si isi asteapta credinciosii. Din Agas mai sunt 5 kilometri pana la manastire. Drumul a fost asfaltat.
Cand am ajuns la Manastirea Cotumba am fost profund impresionata. Este amplasata intr-un decor rupt parca de realitatea cotidiana. O curte imensa, inconjurata de o frumoasa padure de brazi si sute de metri de gard zidit, un cadru geografic mirific, un colt de natura nederanjat de zarva oamenilor. Fanul strans in capite, flori catre biserica veche, totul atent ingrijit! Un loc plin de energie pozitiva, unde ne-am rugat si am uitat de tot ce e rau! Dumnezeu se afla pretutindeni, depinde numai de noi sa-L aflam! (Oana-Nicoleta Rosu)


Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.