Marti, 23 Oct

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Romania Mea Articole despre Romania mea Biserica Inaltarea Domnului din Sibiu, o minunatie arhitecturala

Biserica Inaltarea Domnului din Sibiu, o minunatie arhitecturala

Email Imprimare

Aflat intr-o plimbare la pas prin frumosul oras Sibiu, m-am oprit putin la una dintre cele mai frumoase biserici pe care le-am vazut la noi. Intr-un oras cu o minunata Catedrala Mitropolitana, aflata aproape de centru, nu te-ai indura sa mai gasesti inca o biserica, poate la fel de frumoasa, insa ea exista. Biserica despre care va vorbesc poarta hramurile "Inaltarea Domnului" si "Sfantul Ierarh Nicolae" si este situata pe bulevardul Mihai Viteazul. Este o biserica comuna parohiilor din cartierele Mihai Viteazul si Hipodrom. Piatra de temelie a fost pusa aici la data de 17 mai 1990, imediat dupa Revolutia de la 1989, de catre Preasfintitul Episcop-vicar Serafim Fagarasanul.

Biserica a fost zidita in stil bizantin si pictata in fresca de catre pictorul bisericesc Patrascu Manole, iar in data de 27 noiembrie 2011 a fost sfintita de catre Inaltpreasfintitul Laurentiu, Mitropolitul Ardealului, Inaltpreasfintitul Serafim al Mitropoliei Ortodoxe Romane a Germaniei, Europei Centrale si de Nord si Inaltpreasfintitul Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei. Inceputa imediat dupa Revolutie, in cel mai mare cartier din oras, ea a fost sfintita de trei ierarhi si peste 50 de preoti ┼či diaconi. Cateva mii de oameni din Sibiu, imprejurimi si chiar de mai departe, au umplut impunatorul lacas de cult, din cartierul Hipodrom, si curtea acestuia, la peste 11 ani de la piatra de temelie, pentru a se impartasi din bucuria enoriasilor care si-au vazut visul implinit.
La sase ani de la sfintire, biserica este foarte bine pastrata si infrumusetata in fiecare an din bunatatea enoriasilor si a altor oameni piosi care ii trec pragul! Si, sa stiti, merita sa ii treceti pragul, daca va aflati prin Sibiu, va veti regasi aici, intr-o zona frumoasa si un sfant lacas linistitor. (Razvan-Constantin Ciubotaru)


Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.