Duminica, 21 Oct

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Romania Mea Articole despre Romania mea Rugaciune la Comanesti

Rugaciune la Comanesti

Email Imprimare

Fiind o zi de sarbatoare, m-am hotarat impreuna cu familia sa vizitez cateva locuri minunate din zona Comanestiului din judetul Bacau. Este vorba de Palatul Ghika, despre care v-am povestit in articolul precedent, dar si despre Manastirea Sfintii Imparati Constantin si Elena si Schitul Sfantul Andrei. Intr-un cadru natural deosebit, de pe valea Trotusului, intre brazi si mesteceni, Schitul Sfantul Andrei a fost gandit sa fie o oaza de liniste si rugaciune pentru locuitorii Comanestiului, intr-o zona in care mineritul era principala ocupatie inainte de anul 1989.

Schitul este unul tanar, dar infiintat intr-un loc in care, in secolul al XVIII-lea, muncitorii din minele de carbune au asezat o troita pentru a fi protejati in munca lor periculoasa. In anul 1997 au fost demarate lucrarile la noul schit, iar in anul 2000 acesta a fost sfintit de catre Preasfintitul Ioachim Bacauanul. Primii ctitori ai actualului schit au fost familia Mihai si Maria Ionescu, in memoria fiului lor Andrei, pierdut la frageda varsta de sapte ani. De cum am intrat pe poarta schitului, situat in cartierul Podei, am admirat munca harnicilor calugari, care au facut din acel loc un colt de rai. Apoi ne-am rugat Domnului si Mantuitorului nostru Iisus Hristos. Ne-a intampinat un calugar care, vazand ca nu suntem din Comanesti, ne-a povestit cate ceva despre istoria locului. I-am ascultat cuvintele calde si apoi ne-am indreptat pasii catre o alta zona a localitatii.
Cartierul Vermesti al Comanestiului adaposteste frumoasa si tanara Manastire Sfintii Imparati Constantin si Elena. Temelia s-a pus in anul 2000, pe fostul amplasament al bisericii din Vermesti, pe dealul Busuiocului, intr-un loc superb, de unde se poate admira intreaga zona. In scurt timp, au fost ridicate un corp de chilii, care adapostesc un paraclis de iarna, o biserica de zid in stil stefanian si o gospodarie anexa. Ctitorii manastirii, cunoscuta si ca Manastirea Vermesti, sunt Constantin Cojocaru si sotia sa, Elena. In anul 2002, manastirea de maici a fost sfintita si a primit hramul Sfintilor Imparati Constantin si Elena. Manastirea este situata la 55 kilometri sud-vest de Bacau. Drumul catre ambele manastiri a fost asfaltat integral, facilitand accesul credinciosilor. (Oana-Nicoleta Rosu)


Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.