Luni, 20 Aug

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Romania Mea Articole despre Romania mea Focul Viu, fenomen rar in judetul Buzau

Focul Viu, fenomen rar in judetul Buzau

Email Imprimare

Pentru prima data, numele Mousaios (Buzau) a fost mentionat, in scris, intr-o scrisoare a guvernatorului roman, din Dobrogea, trimisa lui Vasile cel Mare, episcopul de Cappadocia, in anul 376 d.Hr., consemnandu-se existenta, pe malurile raului Mousaios, a unei asezari urbane cu acelasi nume. Documentul se gaseste in Biblioteca Vaticanului. Un fenomen rar, un loc superb, cu iz de legenda, rezervatia naturala de la Focul Viu, din judetul Buzau, este putin cunoscut turistilor din tara si strainatate, nefiind absolut de loc promovat in circuitele turistice din Romania. O alta rezervatie de acelasi tip se gaseste in localitatile Andriesu de Jos si Reghiu, din judetul Vrancea. In lume, fenomenul mai este intalnit in Turcia, Austria, Asia si SUA.

In comuna Lopatari, din judetul Buzau, in apropierea satului Terca, pe o suprafata de cativa metri patrati, se produce un fenomen extrem de rar. Iarna sau vara, pe timp de ninsoare sau de ploaie, aici, ies in permanenta flacari din pamant. Explicatia este simpla: datorita emanatiei de gaze, razele soarelui, fie ele si mai putin puternice precum in timpul iernii sau al noptii, aprind in permanenta o flacara “vie”. Fenomenul este cu atat mai frumos atunci cand bate vantul, putand fi vazuta o flacara de aproape un metru ce adie in zare.
Localnicii au numit locul Focul Viu si acesta este cunoscut de toti pasionatii de drumetie din Buzau si Vrancea. Din pacate, din cauza accesului dificil, locul nu este cunoscut de turistii amatori de pretutindeni. Fenomenul natural de la Focul Viu este asemanator cu ceea ce se intampla la Vulcanii Noroiosi, aflati, de asemenea, in judetul Buzau. Cu siguranta, strainii ar da bani grei pentru a veni sa vada Focul Viu, dar nu au auzit de el, din lipsa de promovare, iar daca ar afla, le-ar fi extrem de greu sa ajunga aici. (Doina Ana Butman)

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.