Luni, 20 Aug

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Romania Mea Articole despre Romania mea In asteptarea verii... cu gandul la munte si la Cisnadioara

In asteptarea verii... cu gandul la munte si la Cisnadioara

Email Imprimare

Iarna asta, cu urcusurile si coborasurile ei in temperatura, cu frecventele ingheturi si dezgheturi, devine din ce in ce mai nesuferita pentru cei care locuiesc intr-un mare oras, unde nu se deszapezeste mai deloc, in afara arterelor principale. Unde mai pui ca dezghetul pe care il experimentam in acest final de ianuarie aduce cu el mizerie, noxe mai multe peste tot si  bacterii favorizate de cresterea brusca in temperatura. Cu totii ne gandim sa fim undeva departe, intr-un colt linistit de natura, acolo unde aceste lucruri se mai intampla si astazi firesc si la vremea lor. Muntele este cel mai potrivit. Cu padurile sale si aerul curat, cu apele cristaline, pure si reci de iarna! Asta ar fi locul perfect.

Dar muntele poate fi un loc atat de inospitalier iarna, multi dintre noi ar spune. E un sambure de adevar aici, dar, pe cat de inospitalier, pe atat de frumos si majestuos. Si nimeni nu ne cere sa urcam pe varfuri sau sa mergem pe trasee impracticabile iarna, ci doar la baza, in treimea inferioara, in zone putin inalte, dar, cu siguranta, rupte de agitatia cotidiana a marilor orase. Localitatile din zona "de sub munte'' a Muntilor Fagaras, sau din Depresiunea Sibiului, pot fi o alternativa la indemana pentru regasirea unui colt de natura in iernile grele.
Un astfel de loc, peste care a trecut timpul linistit si in pace, poate fi gasit si la poalele Muntilor Candrelului sau ai Lotrului, in zona cuprinsa intre Defileul Turnu Rosu - Cozia si Transalpina, pe culoarul Sebesului sau in Marginimea Sibiului. Atatea locuri frumoase avem, incat mi-e de multe ori foarte greu sa aleg unde sa imi petrec urmatoarea vacanta in tara. Una dintre aceste zone si-a gasit un loc bine definit in sufletul meu, si anume zona Cisnadie-Cisnadioara si ospitalierul Camping Ananas, acolo unde gasesti, in orice perioada a anului ii vei trece pragul, toate conditiile unui camping european, cu facilitati pentru cort, trailer sau cabana, la rigori nemtesti mult peste standardele altor pensiuni de 3 sau chiar 4 crizanteme de la noi!
Si nu, astazi nu va mai descriu zona, pentru ca nu mi-ar mai ajunge cuvintele, ci va las sa o descoperiti singuri din precedentele mele articole, scrise sub sigla "Din maretiile tarii", sau din pozele pe care le atasez din timpul verii, ca sa ne mai gandim cu totii la ceva caldut si frumos. (Razvan-Constantin Ciubotaru)Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.