Marti, 31 Mar

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Romania Mea Articole despre Romania mea Intre contrabanda si ordinea publica

Intre contrabanda si ordinea publica

Email Imprimare

De cateva luni trec mereu prin statia de metrou 1 Mai. De fapt, ma strecor printre un grup de "ciudati", care incearca cu tot dinadinsul sa te convinga sa le cumperi tigarile. Stau la drumul mare fara nici o teama. La cateva zeci de trepte mai jos gasesti, de obicei, un grup de bodyguarzi de la metrou. Pe strada, la mai putin de o suta de metri, stationeaza de obicei o masina de politie sau se plimba o echipa de la politia comunitara. Dar pentru ei grupul de ciudati este "invizibil", au grija sa-i ignore si sa-i ocoleasca.

Nu cred ca isi poate imagina cineva ca acele tigari au alta provenienta decat contrabanda. De altfel, Bucurestiul e plin de ofertanti de bunuri de contrabanda sau de bunuri furate de tot felul, tigari, bautura, ceasuri, electronice, cosmetice, bijuterii, ca sa nu mai vorbim de droguri. Nu intereseaza pe nimeni, ma refer la oficialitatile statului. Atunci nu este de mirare ca, la noi, contrabanda, hotia si economia neagra sunt in floare. Decidentii nostri sunt ocupati cu reducerea, prin orice mijloace, a veniturilor salariatilor si a firmelor ce ofera locuri de munca. Doar discursul lor se indreapta vehement impotriva interlopilor, dar niciodata insa si actiunile lor... Cand te uiti la ei, la decidenti, si la lumea reala in care traiesti ai impresia ca sunt doua universuri paralele. De 20 de ani tranzitia pare sa aiba un unic tel, sa ne convinga pe cei care nu vrem sa devenim interlopi sa emigram sau, daca nu reusesc, macar sa ne extermine! S-ar putea sa aiba insa o surpriza. S-ar putea ca la un moment dat sa ne saturam si sa le punem piciorul in prag! In Romania nu trebuie sa fie loc si pentru noi, in Romania trebuie sa fie loc doar pentru noi, cei care vrem sa traim cu adevarat normal, numai in zona alba, nu in afara legii. Sa auzim numai de bine! (Alex Prodan)

 

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.