Sambata, 22 Sep

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Romania Mea Articole despre Romania mea Iasi, orasul unde timpul nu sta pe loc

Iasi, orasul unde timpul nu sta pe loc

Email Imprimare

Desi multa lume vede Moldova ca pe o zona slab dezvoltata din tara, trebuie sa va alung aceasta imagine. Cel putin turistii care au fost la Iasi au ramas placut impresionati de orasul meu. As vrea sa vi-l prezint asa cum este de fapt, un oras cu multe atractii turistice, unde nu ai timp sa te plictisesti si care nu ar trebui uitat atunci cand vine vorba de vacanta. Iasiul este un renumit centru universitar si cultural. Dar asta nu-i tot!

Asezat intre sapte coline, precum celebra cetate eterna, Roma, Iasiul ofera foarte multe turistului amator de muzee, dar si de plimbari in aer liber. Cel mai placut mod de a vizita orasul este la pas, insa pentru cei mai putini sportivi exista mijloace de transport care ajung in aproape toate punctele de interes. Trebuie insa sa strabateti pe jos centrul vechi al orasului. Pornind de pe strada Lapusneanu, facand un mic popas la Biserica Banu si la Muzeul Unirii, ajungem in Piata Unirii, unde se afla si prima scoala in limba romana - Colegiul National, fosta Academie Mihaileana.
Continuam plimbarea prin centrul vechi pe strada Cuza Voda, unde fotografii amatori vor fi incantati de cladirile vechi si, bineinteles, de Teatrul National Vasile Alecsandri si de Filarmonica de Stat. Cei mai multi turisti aleg apoi sa mearga pentru un moment de reculegere la moastele Sfintei Cuvioase Parascheva, in Catedrala Mitropolitana, la renumita Manastire Sfintii Trei Ierarhi, dar si la Palatul Culturii. Acesta adaposteste, pe langa Biblioteca Judeteana Gheorghe Asachi, si muzeele orasului: de la cel de istorie pana la cel de arta.
Pe iubitorii de natura, Iasiul ii asteapta sa faca plimbari prin Gradina Botanica Anastasie Fatu, prin Parcul Copou sau pe maulul Lacului Ciric. Gradina Botanica ofera privelisti de neuitat: gradinile pline de flori rare si arbori deosebiti, lacul si serele unde bananierul, cocotierul, arborele de cafea si cactusii semeti sunt atractia principala. Parcul Copou este renumit in toata tara prin Teiul lui Eminescu si prin Obeliscul cu Lei, tot aici gasindu-se si Muzeul Mihai Eminescu. Daca printre turisti se numara si copii, atunci nu trebuie sa ratati Bojdeuca lui Creanga, din zona Ticau, pentru ca aici, pe perioada vacantei de vara, au loc piese de teatru pentru cei mici. Sa nu uit de Planetariul din cadrul Universitatii Alexandru Ioan Cuza sau de casele memoriale ale multor scriitori romani.
Aveti o multime de motive sa vizitati Iasiul in vara aceasta, nu e asa? (Carmen Tender, Foto: ro.wikipedia.org)

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.