Marti, 11 Dec

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Romania Mea Articole despre Romania mea Namol pentru Europa

Namol pentru Europa

Email Imprimare

Din orasul Slobozia, dupa 8 km, ajungem la renumita statiune Amara, intrata de multi ani in marea familie a marilor statiuni balneare ale Romaniei prin construirea, aici, a unor mari complexuri sanatoriale. Inca din anul 1888, biochimistul francez Gabriel Bertrand, facand analiza proprietatilor terapeutice ale namolului de la Amara si fiind impresionat de calitatile deosebite ale acestuia, si-a intitulat raportul sau Namol pentru Europa.

Intr-adevar, Lacul Amara ofera factori curativi naturali de prim rang: namolul terapeutic, apa mineralizata, climatul uscat de stepa pentru cura externa, precum si izvorul principal, pentru cura interna. Cele enumerate mai sus, asociate cu un regim dietetic adecvat si cu elemente de hidroterapie, fitoterapie, termoterapie, gimnastica medicala si recuperatorie, fac posibila tratarea unui evantai larg de afectiuni cronice posttraumatice ale aparatului locomotor si altele. Din aprilie si pana in octombrie, aici se inregistreaza peste 1.500 de ore cu soare, o predominanta a timpului senin, temperaturii medii lunare ridicate, cu valori maxime ce pot atinge 40-42 de grade Celsius si cantitati de precipitatii reduse.
Statiunea Amara dispune de instalatii pentru bai calde cu apa minerala din lac si pentru aplicatii calde cu namol, bai reci pentru ungeri cu namol, helioterapie si fizioterapie. Pentru petrecere, turistii au la dispozitie un frumos parc de 38 ha, plantatiile de arbori si arbusti, cu pajisti bine intretinute, care se intind pe malul lacului. La intrarea in statiunea Amara se afla popasul turistic Perla, cu circa 30 de locuri de cazare in casute si loc de camping, precum si cu un restaurant cu program de functionare in toate anotimpurile.
V-am facut curiosi? Atunci va astept la Amara! (Carmen Tender)

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.