Joi, 24 Jan

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Romania Mea Articole despre Romania mea Concursul National de Ecologie si Protectia Mediului Floare de Colt, Muntii Fagaras, 7-10 iunie 2018

Concursul National de Ecologie si Protectia Mediului Floare de Colt, Muntii Fagaras, 7-10 iunie 2018

Email Imprimare

Bun gasit dragi prieteni Dacic Cool! Va scriu din nou, dupa un weekend foarte incarcat si o participare demna de bucurie la unul dintre cele mai frumoase concursuri nationale pentru echipaje din domeniile ecologiei, ecoturismului si protectiei mediului. Concursul clubului Floare de Colt a avut loc la Victoria si pe Valea Sambetei, in judetul Brasov, in perioada 7-10 iunie 2018, si s-a bucurat de o asistenta demna de lauda si impresii foarte bune, cuprinzand nu mai putin de 34 de echipaje sosite in inima Muntilor Fagaras, de pe toate meleagurile tarii!

Dedicat profesorilor coordonatori de la diverse cluburi de profil din tara, parintilor insotitori si, nu in ultimul rand, celor mici si iubitori de natura, concursul s-a desfasurat pe trei categorii de varsta (invatamant primar, gimnaziu si liceu) si pe trei probe distincte: Proiecte de mediu si ecoturism, Informatica aplicata pe prezentari cu teme de mediu si biodiversitate, precum si Arta culinara eco-friendly.
Pasiunea pentru natura insufletita celor mici face ca acest concurs sa fie unul dintre cele mai importante din Romania si din calendarul anual CAEN. Echipaje din orase precum Iasi, Bacau, Craiova, Constanta, Bucuresti, Pascani, Falticeni, Galati, Odobesti sau Motru s-au intrecut atat intre ele, cat si cu echipajele locale foarte bine pregatite, pentru a lua mult-ravnitele premii I la fiecare categorie, precum si marele premiu decernat echipajului cu cel mai bun punctaj la general, cumulat pe toate cele trei probe. Aceste discipline practice s-au desfasurat vineri, 8 iunie, in a doua zi de concurs.
Ziua urmatoare am plecat dis-de-dimineata, cu microbuzele si masinile proprii, catre Valea Sambetei, unde ne astepta un traseu montan pe care urma sa ne bucuram de natura, dar si sa identificam roci, soluri, specii de plante ierbacee, arbustive si arboricole sau sa facem o lectie de geografie aplicata in teren! Traseul pe care l-am ales a urmat cursul paraului Sambata, cu ape repezi si curenti de aer placut racoritori. Dupa ce "ne-am dus toti pe apa Sambetei" in sus, am ajuns la Cabana Valea Sambetei pentru un popas bine-meritat. De aici, cei care mai puteau continua traseul au fost impartiti in doua grupuri distincte care urmau doua rute noi, fiecare dintre ele mai lunga ori mai grea. Primul grup a ales traseul de urcare, in pelerinaj, catre Chilia Parintelui Arsenie Boca, sapata in stanca, cu ajutorul localnicilor, pentru Sfantul Monah. Cel de-al doilea grup a decis sa urmeze traseul "triunghi rosu" catre Fereastra Mare a Sambetei si Creasta Muntilor Fagaras. Obiectivul era zona de belvedere, numita simbolic "La Cruce", precum si strangerea de bujor de munte, smardar ori Rhododendron (specie protejata in muntii nostril, de la care se recolteaza doar petalele pentru ceai, suc sau dulceata), dar si de cimbrisor, gasit in maxim floral la data excursiei noastre. Dupa popasul de la cruce, aflati la doar o ora de Fereastra Mare si creasta montana, am decis ca este mai bine pentru cei mici sa ne intoarcem, fiind amenintati din doua parti de nori de furtuna. Pe coborare, vremea a tinut cu noi si, ajutati fiind de grija Parintelui Arsenie, am ajuns inapoi la masini chiar atunci cand si-au facut aparitia si primele picaturi de ploaie.
Felicitari copiilor si tuturor celor care au fost alaturi de noi pentru clipele frumoase petrecute in atmosfera de tabara si vacanta, dar si pentru reusita concursului! Cu siguranta, echipajele prezente au ramas cu impresii frumoase din Muntii Fagaras. Asteptam pe aceasta cale si la anul, tot cam in aceasta perioada calendaristica, atat echipaje din tara, cat si alti drumeti iubitori de natura si trasee montane, sa fie alaturi de noi la editia a X-a, de sarbatoare a concursului Floare de Colt. (Razvan-Constantin Ciubotaru)


Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.