Marti, 20 Aug

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Romania Mea Articole despre Romania mea Rapa Diavolului – locul unde "pana si vulturul intoarce"

Rapa Diavolului – locul unde "pana si vulturul intoarce"

Email Imprimare

Intr-o padure izolata din judetul Prahova, in satul Poiana Trestiei, se gaseste Rapa Diavolului, un loc straniu aflat pe harta celor mai misterioase 10 destinatii din tara. Rapa Diavolului este situata pe o panta abrupta pe coama unui deal impadurit, aceasta fiind de ani buni sursa unor legende si povesti despre existenta unei comori pazite cu strasnicie de duhuri necurate, cu corp de om si capete de animale. Cei care au incercat sa ajunga la tezaur si-ar fi pierdut mintile, inclusiv preotii care ar fi incercat sa sfinteasca locul.
Renumele paranormal al locului cunoaste doua variante, una mai inspaimantatoare decat cealalta. Prima spune ca preotii dacilor ar fi facut aici ritualuri in care invocau spiritele naturii pentru protectie. Printre aceste forte au fost si duhuri necurate care ar fi ramas in zona si „reactioneaza“ cand cineva le incalca teritoriul. Sau ca energiile adunate aici de ritualuri sunt inca foarte puternice, iar spiritele padurii apara locul de intruziuni.
Cealalta varianta vorbeste despre faptul ca duhuri rele pazesc o comoara ingropata aici de haiduci, asupra careia a fost aruncat un blestem teribil. Doar cel care are curajul de a dormi langa rapa, sub cerul liber, va primi in vis instructiunile pentru a ajunge la comoara. Chemarea comorii a fost irezistibila pentru multi, mai ales ca localnicii spun ca, uneori, deasupra Rapei Diavolului se vad flacari albastre emanate de metalul ascuns. Doar ca temerarii au sfarsit foarte prost, si-au pierdut mintile sau au fost gasiti dupa zile intregi cu privirile ratacite. In timpul noptilor petrecute la rapa, acestia ar fi vazut creaturi ciudate cu chipuri de animale, tauri si corpuri umane.
Nici macar incercarea a trei preoti din zona de a sfinti locul nu a avut rezultat. Slujba a fost facuta inainte de al Doilea Razboi Mondial, iar la scurt timp dupa ritualul de exorcizare, oamenii Domnului au sfarsit cu mintile pierdute, ca cei care au incercat sa gaseasca comoara. Povestile stranii legate de acest loc spuse din gura in gura de localnicii care stau aici au atras in zona numerosi turisti atrasi de paranormal.
Rapa Diavolului are un site dedicat si chiar un "cont" pe Facebook, unde sunt organizate excursii la rapa in timpul noptilor de Sanziene sau vara, cand se poate innopta la cort. Multi curajosi care au innoptat langa rapa au relatat in spatiul virtual experientele. Acestia vorbesc despre fosnete si zgomote ciudate in puterea noptii sau de faptul ca li s-a zgaltait cortul in mod inexplicabil.
Manat de dorinta de a afla mai multe despre acest loc, am pornit o expeditie alaturi de alte cinci persoane catre misteriosul loc. Drumul din satul Poiana Treistiei si pana la rapa se dovedeste anevoios, caci dupa ce traversezi islazul satului trebuie sa cobori prin padure o panta inclinata pentru a lua pieptis un alt deal destul de abrupt, in varful caruia se afla locul cu pricina. Ajunsi la fata locului, remarcam prezenta unei cruci care aminteste de moartea unui om, probabil vreun ghinionist care si-a incercat norocul si a vrut sa dezgroape comoara. Langa cruce se afla trei gropi, care arata ca si cum cei care au sapat pentru ele le-au abadonat inainte de a termina treaba. Odata cu lasarea serii, asteptam infrigurati aparitia duhurilor. Locul pare inconjurat de magie si sunete nedeslusite au inceput sa se auda in jurul corturilor. Evident, pot fi doar miscarile frunzelor in bataia vantului. Pana la miezul noptii am stat linistiti, caci parea ca totul se incadreaza in limitele normalului. Lucrurile au luat, insa, o alta intorsatura in momentul in care zgomotele au inceput sa se intensifice. In mod clar, se auzeau pasi apasati in frunzisul padurii si frunzele se miscau ca si cum ar fi fost miscate de forte nevazute. Speriati de intorsatura pe care au luat-o evenimentele, ne-am hotarat sa ne retragem in corturi. Manifestarile au capatat amploare si corturile au inceput sa fie miscate usor de maini nevazute. La intervale regulate, corturile erau zguduite de batai ritmice si zgarieturi, care nu puteau fi puse in nici un caz pe seama vantului, povesteste unul dintre temerarii care au innoptat in apropierea locului straniu.
Povestea altui martor este si mai inspaimantatoare: O creatura ciudata, in chipul unui satir, privea de pe marginea rapei catre noi, ca si cum ar fi supravegheat locul. Aparea ca un om cu cap de capra, cu copite si o coada bifurcata la varf. In jurul corturilor se aflau o multime de omuleti mici, caraghiosi, care trageau de corturi si bateau cu bete in frunzisul padurii. In ultima vreme a aparut si o a treia varianta care incearca sa explice fenomenele ciudate petrecute in Rapa Diavolului. Aceasta viziune este agreata de pasionatii fenomenelor extraterestre si spune ca la Rapa Diavolului este un portal interdimensional si ca in zona isi fac aparitia OZN-uri.
Sursa: Antena Satelor

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.