Marti, 25 Jun

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Romania Mea Articole despre Romania mea Glamourul rivierei franceze, incapsulat intr-o vila de la malul Marii Negre

Glamourul rivierei franceze, incapsulat intr-o vila de la malul Marii Negre

Email Imprimare

Aflata in inima peninsulei, in centrul economic, administrativ si turistic al perioadei de modernizare a Constantei, vila de pe strada Cristea Georgescu reprezinta o alta dovada a modernitatii debordante de care dadea dovada orasul de la malul Marii Negre in prima jumatate a secolului XX. Supranumita Casa Lescovar, imobilul poarta numele primului proprietar si al marelui antreprenor Francisc Lescovar, membru de seama al "breslei" constructorilor din Constanta anilor 1900-1920. Numele sau este legat atat de ridicarea unor edificii rezidentiale (Zambaccian), dar mai ales de contributii la modernizarea orasului: consolidarea malului, ridicarea primului stabiliment al Colegiului Mircea cel Batran, construirea Tribunalului (initiat Palat Regal) s.a.

In ceea ce priveste resedinta proprie ridicata in preajma anilor 1913-1914, amplasamentul imobilului ne ofera date despre statutul constructorului, cladirea aflandu-se intre Hotel Palace si Cazino. Colaborarea cu arhitectul E.P. Goue - care lucrase la Hotelul Palace - continua si in cazul propriei resedinte, pe care o proiecteaza cu subsol, parter si doua etaje. Stilul eclectic este graitor pentru un imobil realizat dintr-un melanj de maniere ce difera de la o fatada la alta. Recuzita neoclasica este imbinata pe alocuri cu un stil monumental sau art nouveau, produsul final fiind o vila impresionanta si reprezentativa pentru zona rezidentiala post-1900 din centrul Constantei.
Mai multe detalii gasiti pe artmarkhistoricalestate.ro


Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.