Vineri, 19 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Romania Mea Articole despre Romania mea Casa ultimului strajer al regelui Mihai

Casa ultimului strajer al regelui Mihai

Email Imprimare

La numai cateva sute de metri de Cismigiu, cel mai central parc al Capitalei, se ascunde o bijuterie arhitecturala construita la sfarsitul secolului al XIX-lea. Situata pe strada Stirbei Voda, casa Nicolescu a fost de partea norocoasa a istoriei. A scapat de marea demolare ordonata in 1987 de Nicolae Ceausescu, iar povestea ei, care a inceput inca din anul 1890, merge mai departe. Acum isi cauta un nou proprietar care sa ii redea farmecul de altadata.

Iar potentialul ei de a deveni unul dintre imobilele emblematice ale zonei este evident. Inconjurata de o curte de peste 500 mp, somptuoasa resedinta are o suprafata de 1.150 mp, impartita in 16 camere uriase, cu o dispunere circulara, in care se remarca arcadele si coloanele de dimensiuni impresionante pentru o casa particulara. Insa nu doar trasaturile arhitecturale ii confera noblete. A apartinut generalului Constantin D. Nicolescu, un nume legendar al Armatei Romane.
Decorat cu Ordinul Mihai Viteazul, cea mai inalta distinctie militara de razboi a Romaniei, dar si ultimul sef al Casei Militare Regale, institutia care pana in 1947 a asigurat paza Majestatii Sale Mihai I, generalul Nicolescu a fost, totodata, una dintre figurile marcante ale opozitiei anticomuniste din perioada postbelica.
Mai multe detalii gasiti pe artmarkhistoricalestate.ro

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.