Joi, 18 Apr

Ultimele Titluri :

Ziua Crucii

Email Imprimare

Ziua Crucii, zi de o mare importanta in calendarul ortodox. Zi de post ce aduce aminte tuturor credinciosilor de patimile si moartea Mielului lui Dumnezeu. In aceasta zi de 14 septembrie se bat nucii, se aduna ramuri de alun, se culeg viile. Se spune ca aceste ramuri de alun capata puteri magice si arata fantanarilor locurile de unde izvoraste apa cand vor sa construiasca o fantana. Florile de busuioc si frunzele acestuia, dar si menta, maghiranul sau cimbrul se sfintesc la biserica, si in timpul slujbei, acestea stau langa crucea care le da puteri miraculoase si alina toate durerile. In aceasta zi se spune ca nu este bine sa se consume usturoi, nuci, pepeni, prune, orice fruct care are miezul asemanator crucii. Dragi crestini, sarbatoriti cum se cuvine aceasta mare sarbatoare pentru a fi sanatosi, a avea spor si bunastare! (Gabriela Rotaru)

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.